Ez a srác furcsa tényeket tár fel a világról a TikTok-on, amik felzaklathatják és tönkretehetik a napodat

Néhány dologról egyszerűen jobb nem tudni. Például arról a tényről, hogy egy átlagos ágymatracban 10 millió atka él, vagy hogy összesen körülbelül 50 kg bőrdarabkát hullajtunk el az életünk során. Nem mindenki szereti azonban elhallgatni ezeket az információkat.

1. Az 1930-as években teljesen normális volt, ha a szülők ilyen, ablakra szerelt ketrecekbe tették a gyerekeiket.

2. 1980 és 2021 olyan messze van egymástól, mint 1980 és 1939.

3. Az utolsó érzékünk, ami elhagy minket, amikor meghalunk, az a hallásunk.

4. Az orvosok megműtötték ezt a beteget, azt gondolva, hogy egy daganatot fognak eltávolítani a tüdejéből, de kiderült, hogy valamiféle növény nőtt a tüdejében.

5. A viktoriánus korban népszerű volt olyan pózokban fényképezni a halottakat, mintha még mindig élnének. A fotózás akkoriban nagyon ritka és drága volt, ezért a legtöbb embert csak a halála után fényképezték le először és utoljára.

6. Ha hosszú életet élünk, akkor az elhalt bőrsejtjeinknek köszönhetően körülbelül 50 kiló bőrt hullajtunk el a világban az életünk során.

7. A második világháborúban Japán bubópestissel fertőzött bolhákkal „bombázta” Kínát.

8. Egy átlagos ágymatracban akár 10 millió atka is élhet egyszerre.

9. A kisgyermekek maradó fogai közvetlenül a tejfogaik alatt és fölött helyezkednek el.

10. Az ókori Rómában a közönség gyakran megitta az elhunyt gladiátorok vérét, mivel úgy gondolták, hogy így felszívhatják annak képességeit és erejét.

11. Az alvásparalízis egy olyan állapot, amikor az ember nem tudja mozgatni a testét és beszélni sem tud, pedig tudatában van mindennek, ami körülötte történik. Egyedül ilyenkor a szemét tudja mozgatni.

12. A világegyetemben igazából az éjszaka a normális állapot, és csak a közvetlen közelünkben lévő Napnak köszönhetjük, hogy nálunk nappal is létezik.

13. Ha természetes állapotában érintenénk meg az emberi agyat, azonnal szétesne, ezért a tudósok különféle keményítő vegyszereket használnak, hogy egyben tartsák.

14. A tenger- és óceánjáró hajókon hullaházak is vannak, arra az esetre, ha valaki az utasok vagy a személyzet tagjai közül meghalna az út során.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏