Ez az elutasított fiú nem tud járni és beszélni. Egy nap azonban találkozott egy hírességgel, aki mindent megváltoztatott.

Az elmúlt néhány hónapban sokan követték nyomon a történetét egy 11 éves fiúnak, aki egy távoli régióban, Nepálban él. A neve Ramesh Darji és ő más, mint a többi gyerek az ő korában. Ramesh egy nagyon szörnyű betegségben szenved: lassan kővé válik.

Amikor Ramesh megszületett minden teljesen normálisnak látszott és a szülei boldogok voltak. De néhány héten belül az anyja, Nat Kumari, észrevette, hogy a bőre kezd lehámlani és az egész testén vastag bőrkeményedések képződtek. Ő és a férje elvitték Ramesh-t különböző kórházakba, de az orvosok még soha nem láttak még ilyet, és nem tudták felállítani a diagnózist.

elutasitott-fiu3

Végül a család talált egy orvost, aki képes volt elmagyarázni nekik, hogy milyen betegségben szenved a fiú. Mint kiderült, Ramesh egy igen ritka betegségben (ichthyosis) szenved, aminek következtében a bőr hétszer gyorsabban nő, mint normális esetben. Ez pedig hámláshoz és hegesedéshez vezet. Mivel a heg több rétegű, a bőre kezd kőnek látszani. Az állapot önmagában gyógyíthatatlan, bár vannak olyan kezelések, amelyekkel a tünetek enyhíthetőek. Sajnos, ezek a kezelések költségesek és a havi jövedelmük mindössze 7000 nepáli rúpia volt (körülbelül 19000Ft), amiből a család nem tudta ezt megfizetni.

Tragikus módon, keveset tudtak tenni Ramesh-ért, állapota folyamatosan romlott. Ötéves korában a vastag bőr a lábán lehetetlenné tette számára, hogy járni tudjon és folyamatos fájdalmakkal élt. A többi gyerek kerülte őt, mert féltek a kinézetétől. Ramesh zárkózott életmódot élt és csak a szüleivel kommunikált, amikor éhes volt vagy a mosdóba kellett mennie. A szülei nem tudták, mit tegyenek. “Nehéz volt így látni” mondta az anyja.

elutasitott-fiu1

De minden megváltozott, amikor a Katmandu Post riportere véletlenül meglátta a fiút a házuk előtt, amikor a faluban volt látogatóban. A riporter készített egy videót Ramesh-ról, amely rögtön elterjedt a szociális médiában és felfigyelt rá a nepáli énekes, Sanjay Shrestha. Abban az időben, Sanjay együttműködött a  brit énekesnővel, Joss Stone-nal, és elmesélte neki Ramesh történetét. Stone, aki jól ismert a humanitárius erőfeszítéseiről, könnyekben tört ki, és azonnal elhatározta, hogy segít Ramesh és családjának.

elutasitott-fiu2

Ramesh most már megkapja az orvosi kezelést kap a Kathmandui Egyetemnél és a GoFundMe kampány segített összegyűjteni több, mint 20,000 dollárt a hosszú távú gondozására. A szülei, néhány nagyon elkötelezett egészségügyi szakember, valamint a humanitárius popénekes erőfeszítésének köszönhetően, Ramesh most már sokkal szebb jövő elé nézhet. Joss Stone időt szakított, hogy meglátogassa Ramesh-t a kórházban. Nem ez az első alkalom, hogy a fiatal énekesnő ott volt, hogy segítsen – a Stone alapítvány már segített finanszírozni több, mint 200 jótékonysági intézményt szerte a világon.

Íme egy videó, amely bemutatja Ramesh történetét:

Ramesh és családja túl van egy nagyon nehéz időszakon, de a bátorságuk és a kitartásuk rendkívüli. Ramesh-nek talán sosem lesz normális élete, de hála néhány nagylelkű és segítőkész embereknek, most nagy esély van rá, hogy jobbá tegyék.

És ez az esély az, amit Ramesh és a családja valaha remélt.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏