Ez az úgynevezett “Nábrók”, és ez a legrémisztőbb dolog, amely valaha is létezett.

A lenyúzott emberi bőrből készült nadrág a hiedelmek szerint iszonyú gazdaggá és szerencséssé tette viselőjét, de mi nem fogadnánk erre nagy összegben.

necropants-1

Az Izlandi Boszorkánymúzeum (Strandagaldur) egyik büszkesége az egyetlen sértetlen állapotú (mondhatnánk, újszerű) nábrók, amely egy halott ember deréktól lefelé, egy darabban lenyúzott bőre.

02-necropants

A tizenhetedik században készült ruhadarab valószínűleg készítésekor is megosztotta az embereket, és az állítólagos pénzenergiájával kapcsolatban is vannak komoly kétségeink.

A bőr eredeti viselőjétől még halála előtt kellett engedélyt kérni, hogy temetése után exhumálhassák, a bőrét pedig felhasználhassák. A teljes sikerhez szükség volt még egy szegény özvegyasszonytól lopott pénzérmére, melyet egy fecnire felrajzolt, nagy varázserejű jellel, a nábrókarstafurral együtt a herezacskóba kellett helyezni.

icelandic_magical_stave_nabrokarstafur-svg

A gazdaggá tévő nadrág természetesen a későbbi generációkra is átörökíthető volt, arra azonban figyelni kellett, hogy amint annak egyik szárából kibújt régi viselője, az újnak abba bele kellett lépnie.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏