Ez történik a testünkben óráról órára. Érdekes, hogy a nők a reggeli órákban…

szer

24-01 óra: csökken a testhőmérséklet és a vérnyomás, a szervezet nyugalmi állapotban van. De egyben a lazító, relaxációs gyakorlatok végzéséré, meditációra a legalkalmasabb idő.

01-02 óra: A fájdalmakat ekkor a legnehezebb elviselnünk.

02-03 óra: A legtöbb gyermek ezekben az órákban jön a napvilágra. A máj működése most a legerőteljesebb, ekkor dolgozza fel az előző nap minden mérgező anyagát. Ilyenkor sose fogyasszunk alkoholt.

03-04 óra: Ebben az órában vagyunk kitéve leginkább balesetnek, mert ekkor a legalacsonyabb a vérnyomás, ezért aluszékonyabbak, figyelmetlenebbek vagyunk. Az éjszakai dolgozók legkockázatosabb időszaka.

04-05 óra: Most fázunk a leginkább, hiszen bőrünk hőmérséklete ekkor a legalacsonyabb. De pont ekkor a herék maximális mennyiségben képesek kilövellni magukból a tesztoszteron férfihormonokat.

05-06 óra: Vérnyomásúnk lassan emelkedni kezd, felkészülünk a reggeli ébredésre. A mellékvesék kiöntik a kortizon aktív hormonokat és megszólal a belső csengő – Ébresztő!

06-07 óra: A vastagbél ürítése könnyebbé teszi szervezetünket, nagyobb lesz teljesítőképessége. Egyben ekkor termelődik legintenzívebben a nemi hormon szervezetünkben. Ez itt a szerelem órája!

07-08 óra: Ekkor ébrednek fel a női szexuális hormonok. A gyengébb nem számára elérkezett az idő a szerelemre. Egyben csúcson az éberségünk. Autózást, nyelvtanulást, tesztfeladatokat ekkor végezzük.

08-09 óra: A gyógyszerek ilyenkor a leghatásosabbak, kevesebb tabletta is nagyobb hatást fejt ki. Szervezetünk salaktalanít, beindul a gyomormozgás. Idényjellegű gyümölcslé, vagy gyümölcs fogyasztás ekkor javalt.

09-10 óra: Az agy ebben az időben tud legjobban alkotni, tanulni. Most a legalacsonyabb a láz, nyugodt a szervezet.

10-11 óra: A szív teljes erőbedobással tud dolgozni. Aki teheti ekkor mozogjon, dolgozzon. Szellemi és fizikai teljesítményünk maximumát érhetjük el. De csak délig történjen a terhelés.

11-12 óra: A szív még erősen dolgozik. Kiránduláshoz és friss levegőhöz a legjobb időpont. Vége lehet a lótás-futásnak, ideje megpihenni.

12-13 óra: Beindul a nagyfokú gyomorsav termelődés, erre a legjobb orvosság a helyesen társított étkezés. Az agy tevékenysége csökken a szervezet minden energiáját az emésztésre fordítja. Az anyagcsere lelassul.

13-14 óra: A déli fáradtság most tetőzik. Az epén kívül minden szerv csendespihenőben van. Ha tehetjük pihenjünk le, vagy egy kicsit sétáljunk.
14-15 óra: Az agy ismét teljes kapacitással kezd dolgozni. Iskolai feladatokat ekkor jó megoldani. Kevesebb fájdalmat érzünk, hatásos az ivókúra és egy séta.

15-16 óra: Az érzéstelenítés most a leghatásosabb, ilyenkor tanácsos fogorvoshoz menni.
16-17 óra: Az izmok a legjobb formában érzik magukat, készen állnak a bemelegítésre és rekordkísérletekre. Fájdalomérzés ismét alábbhagy.

17-18 óra: A haj és a körmök ekkor nőnek a leggyorsabban, a bőrt is ekkor jó ápolni.

18-19 óra: Aktív sportoláshoz az idő még mindig optimális. A test kevesebb energia ráfordítással gyorsabban felfrissül. A vesék készek nagyobb mennyiségű folyadék felvételére.

19-20 óra: A test lassan nyugalmi fokozatra kapcsol. Vacsorára a gyomor ismét munkához lát, de falánksággal nem jó túlterhelni. Reakcióidőnk most a legjobb.

20-21 óra: Az elmélkedéshez, tanuláshoz, alkotáshoz a megfelelő időszak.

21-22 óra: A vérnyomás csökken, az aluszékonyság növekvőben van. Aki nem veszi figyelembe szervezete jelzését a lefekvéshez, az gyengíti immunrendszerét.

22-23 óra: A nyugalom órája, lelassul anyagcserénk, vérnyomásunk. Pihenünk.

23-24 óra: A szervezet mély álomba szenderül, szerveinket a belső óra alapműködésre kapcsolja. Még ha éjszakai életet is élünk, kíméljük gyomrunkat, emésztőszerveinket, mert azok már alszanak.)

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏