Ezért ne ítélkezz első ránézésre

Hajlamosak vagyunk ítélkezni mások felett, azt hiszem mindenkivel fordult már elő, hogy első ránézésre egyből leírta a másik embert. Most bemutatjuk, hogy miért ne ítélkezzünk első látszatra.

Djado Dobri ot selo Bailovo
Djado Dobri ot selo Bailovo

A képen látható 98 éves kéregető a bulgáriai Bailovo városkában lakik. Mindenki Dobri nagypapának ismeri, aki minden pénzét arra fordítja, hogy másokon segítsen és azért él az utcán, hogy emberekkel találkozhasson és nekik Isten szeretetéről beszéljen.

Dobri nagypapa minden nap 10 kilométert utazik Szófiába, hogy ott a St. Alexander Nevsky katedrális előtt kéregessen és az emberekkel beszélgessen.

Noha első ránézésre szegényebbnek tűnik, mint a templom egere, Dobri nagypapa 2010-ben 40,000 eurót ajándékozott a Bulgáriai Katedrálisnak, de segített a helyi árvaháznak is. A helyi közösségnek ő egy igazi szent, a jóság utolsó szimbóluma.

A 98 éves férfi egyetlen vasat sem költ el abból a pénzből, amit összekoldul, csupán 100 eurós nyugdíjából él, és abból, amit az emberek adnak neki.

Amikor megkérdezték, hogy miért választja ezt az életvitelt, Dobri nagypapa azt felelte, “egyszer bűnt követtem el, most ez az az út, amivel megszolgálok a bűnömért”.

utcai-koldus2

utcai-koldus3

utcai-koldus4

utcai-koldus5

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏