Ezt a nőt a közönség előtt kínozzák. Amikor leborotválják fejét, a hideg borzongás futott végig a gerincemen.

Egy kozmetikai cég, a Lush, fel akarta hívni a figyelmet az állatkísérletekre, és úgy döntöttek, hogy csinálnak valami bizarr dolgot London központjában. Önkéntes művészeket felhasználva, nyilvánosan mutatták be embereken, a Regent utcai boltjuknál, hogy más kozmetikai cégek milyen teszteket végeznek az állatokon világszerte.

A járókelők arra számítottak, hogy szokásos élénk színű, illatos kirakat ablakot csodálhatnak meg. Azonban mindenkit megdöbbentett, amikor egy fiatal nőt láttak test színű ruhában, akit megkötöztek, száját kifeszítették, és mindenféle kínzásnak kitették, amit csak el lehet képzelni.

(Néhány kép esetleg zavaró lehet)

allat-kiserlet4

Jacqueline Traide, egy 24 éves diák az Oxford Brookes egyetemen, aki a főszereplője volt ennek a gyomor-forgató előadásnak. A szája nyitva volt, acél kampók biztosították egy rugalmas pánttal, hogy ne tudja becsukni a száját. Erőszakosan etették, öklendezett, miközben olyan gyakorlatokat mutattak be rajta, amiket még mindig előszeretettel használnak állatkísérleteknél.

allat-kiserlet7

De ez csak a kezdet volt. Izgató vegyszereket fecskendeztek a szemébe. Látszott, hogy a pánik, a fiatal állat jogi aktivista arcán valódi és a közönséget elborzasztotta. A megpróbáltatás teljes 10 órán át tartott.

allat-kiserlet3

Jacqueline-nek ezután lenyírták a haját, és akárcsak az állatoknak, neki is el kellett viselni, hogy elektródákat csatoltak a bőréhez.

allat-kiserlet1

Elfogadta a megpróbáltatásokat szó nélkül, bár nyilvánvaló volt, hogy szenved. Eltekintve attól a ténytől, hogy Jacqueline nagyon is tudatában volt annak, hogy mire vállalkozott – egy állat pedig nem dönthet – egy nyilvánvaló különbség volt az ő és az állatok tapasztalata között, mégpedig az, hogy a nap végén ő hazament.

allat-kiserlet6

A kampány rengeteg nézőt és a riportert vonzott oda egész nap.

allat-kiserlet2

A kozmetikai célú állatkísérleteket betiltották Nagy-Britanniában 1998-ban és az EU kiterjesztette tilalmát az olyan importált kozmetikai termékekre, melyeket állatokon teszteltek 2013-ban.

Azonban a kozmetikai célú állatkísérlet még mindig jogszerű az Egyesült Államokban. Ha szívügyed ez kérdés, és nem szeretnél olyan kozmetikai termékeket vásárolni, amelyek állatokon teszteltek, akkor itt utána nézhetsz.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏