Fájdalmas beavatkozásra akarja kényszeríteni a vőlegénye – az internetezők szerint ez barbárság

Egy muszlim kapcsolatban élni merőben más lehet, mint egy keresztényben. A szabályok teljesen másak, arról nem beszélve, hogy utóbbiban nem kezelik úgy a nőket, mintha csak tárgyak lennének. Sajnos nagyon sok olyan keleti ország van, ahol a nőknek nincs szava és meghunyászkodva, férjük, családjuk akarata szerint kell élniük. Egy fórum felhasználója különös élettörténetet osztott meg a többi felhasználóval.

A történet vőlegényéhez fűződő viszonyát is nagyban érinti. Mint kiderült, párja szomáliai származású, aki a muszlim vallást gyakorolja. A 25 éves nő egy afrikai utazásról hazatérve találkozott a férfival. Korábban már volt pár barátja, akikkel testi kapcsolat is kialakult, ám elmondása szerint egyiket sem szerette úgy, mint a jelenlegi partnerét. Sajnos azonban konfliktus alakult ki közte és partnere között, amiért korábban már élt nemi életet. Sőt, az is meglepte a férfit, hogy élvezte azokat az együttléteket.

“Mivel muzulmán, ezért a házasságig nem akar velem testi kapcsolatba lépni. Ennek ellenére tudom, hogy korábban neki is voltak intim kapcsolatai. Mikor kiderült, hogy nem vagyok szűz, teljesen ledöbbent. Megkérdezte, hogy érezte-e örömöt az együttlétek során. Erre félénken azt feleltem igen. Felháborítónak tartotta, hogy a nőknek tetszhet a koitálás”.

A 25 éves nőt meglepte, hogy párját ennyire felháborította a dolog ezért úgy gondolta utánajár az interneten, mi lehet ennek az oka. Megtudta, hogy a muszlim országokban különleges eljárásokat hajtanak végre a nőkön.

“Olvastam, hogy a muszlim nőknél szűzhártya helyreállító műtétet hajtanak végre, hogy a nászéjszakán vérezzenek. Kezdetben arra gondoltam, hogy ő is ezt akarja.”

A férfi viszont ettől többet akart és egy barbár beavatkozást vetett fel neki.

“Körülmetélést javasolt, amit az egészségem megőrzése miatt Belgiumban végeztetne el. Azt mondta, hogy a szülőföldjén minden nőt körülmetélnek, kivéve az örömlányokat. Ahhoz, hogy egy nőt tiszteljenek, és hajlandóak legyenek elvenni, le kell vágni a klitoriszukat és a szeméremajkaikat. Hozzátette, hogy az egyik barátja egy belgiumi klinikán dolgozik, aki steril és biztonságos körülmények közt végzi el a beavatkozást. Ez egészségileg sokkal biztonságosabb, mintha Szomáliában végeznék el.

Azért, hogy meggyőzzön mutatott egy fotót a műtét utáni eredményről és hozzátette, hogy ez mennyire fontos lenne a számára. Szerinte ez egy őszinte érzés, mivel a nő képes lenne feladni a boldog nemi életet a kapcsolatért/házasságért. A képek láttán nem tudtam mit gondoljak. A szüleim tehetősek, sok országban járnak lehetőségem lenne máshogy is kiszórakozni magam, de valóban megéri feladni az örömteli együttlétet valakiért?! Szeretem őt ez biztos, ezért fogalmam sincs miért de beleegyeztem a műtétbe és már az időpontot is megkaptam. Persze van még egy kis időm arra, hogy meggondoljam magam.” – állt a bejegyzésben.

Az internetezők gyorsan reagáltak a nő posztjára, sokan úgy gondolták, hogy nagyon elhamarkodottan döntött, mert nem szabadna beleegyeznie egy ilyen végleges barbárságba. Az internetezők nagy része úgy véli, hogy ez provokáció. Ami magát az iszlámot illeti, egyértelműen jelzi a nők helyzetét, vagyis, hogy a férfi tulajdonában van és semmi joga nincsen. A muzulmánok úgy vélik, hogy az a nő, aki nem visel megfelelő ruhát spontán módon “csábítja” el a férfiakat. A Korán, az iszlám legszentebb könyve hangsúlyozza, hogy “a férfi minden tekintetben magasabb rendű a nőnél”. Az egyetlen feladata, hogy kielégítse férjét és felnevelje gyermekeit.

Az emberi jogi szervezetek évek óta próbálnak változtatni a nők helyzetén a Közel-Keleten, csak sajnos nem sok sikert érnek el.

Ti mit gondoltok az esetről?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏