Fejlesztő játékok gyerekeknek, megéri?

A játékboltok polcain telis tele állnak évről évre egyre nagyobb, és színesebb választékban a készségfejlesztő játékok. De, megéri az ilyesfajta játékokat venni a gyermekünknek? A fejlesztő játékok folyamatosan ösztönzik a gyerekeinket a tanulásra, a világ megismerésére és az önállóságra. Nagyon fontos, hogy időben elkezdjük motiválni a gyermekünket ezen képességek gyakorlására.

            A kicsiknél rendkívül fontos a mozgásfejlesztő játékok alkalmazása. A csecsemő a mozgásokon keresztül kezdi el megismerni a világot. A mozgásfejlődés a személyiség kialakulását is befolyásolja. A logikai játékok is elengedhetetlenek. A Gravity Maze logikai játék változatos feladványokon keresztül tanít meg az építésre és a logikus gondolkodásra, egyre nehezebb feladatokkal.

Vannak olyan gyerekjátékok, amelyek a megoldóképességet fejlesztik, mint például az IQ-Bloxban, ahol a falak nem akadályoznak, hanem segítenek a megoldás megtalálásában.

Ha időben elkezdjük megismertetni gyermekünkkel a logikai játékokat, nagy valószínűséggel az iskolában is jobban fog teljesíteni a matematikai alapú tárgyakból. A logikai játékok fejlesztik a gyerekek térlátását, felhívják figyelmet a különböző összefüggésekre, elősegítik a későbbi problémamegoldási képesség kialakulását. 

A jó játék ráadásul nem csak remek szórakozást nyújt, de olyan arra is megfelel, hogy játék közben észrevétlenül fejlessze a gyermek finommotoros képességeit, kézügyességét, szem- és kézkoordinációját, koncentrációját, kooperációs képességeit, megfigyelőkészségét, logikai készségét vagy kommunikációját.

A sorból nem maradhatnak ki a memóriafejlesztő játékok sem. A memória feladatok javítják az odafigyelést és a koncentrációt, a reflexek kielégítő működését. Kiemelten fontos, hogy együtt játszunk a gyerekekkel és oktassuk őket mi is!

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏