GULYÁS GERGELY KITÁLALT! Erre számíts DECEMBER 21-én :

December 21-énGulyás Gergely: december 21-én néhány napos vagy egynapos szabályokat jelentünk be. Szilveszterkor nem lesz változtatás. Marad a 10 fős létszámkorlát is.

Lesz-e kampány, hogy minél többen oltassák be magukat?Gulyás Gergely: kell lennie. Eltérő kutatások vannak az oltási hajlandóságról: 30-60 százalék. 70 százalékot kellene elérni. Nem mindegy, hogy ha van oltóanyag, milyen szervezettséggel sikerül beoltani az embereket. Lesz egy oltási terv, az orvosok és az ápolók lesznek az elsők.

Több vakcina közül is választhat-e, aki beoltatja magát?Gulyás Gergely: ha lesz több vakcina, igen.Kovács Zoltán: csak olyan vakcina kerülhet forgalomba, amely a magyar szakemberek szerint hatékony és veszélytelen.-írta meg az infostart.hu.

December 21-én dönt a kormány az esetleges enyhítésekről: mi jöhet szóba?Gulyás Gergely: a kormány ezt nem fogja nyilvánosságra hozni, mivel az adatokra vár december 21-ig. Szenteste adhat alkalmat a kivételre.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbít, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

A kormány felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben. A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben – az erről szóló kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben. Időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is. Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték és azzal az Idősügyi Tanács is egyetértett. A vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése. Az időseket arra kérjük, hogy ha tehetik, akkor inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz, de ha személyesen mennek vásárolni, akkor kerüljék a zsúfolt üzleteket!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏