Gulyás Gergely rendkívüli bejelentése – Döntött az operatív törzs, de nem úgy, ahogy sokan várták – fejlemények az üzletnyitások és kijárási korlátozás ügyében

Mint megírtuk, pénteken reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban elmondta, hogy az operatív törzs még tárgyalja az iparkamara üzletekre vonatkozó javaslatait, mint a négyzetméter alapú vásárlás, amivel együtt járna a kijárási tilalom idejének megváltoztatása is. Szó volt az iskolai nyitásról, a tanárok oltásáról is. Az operatív törzs most meghozta döntéseit:

– Mindenkit arra kérünk, mindenki tartsa be az érvényben lévő szabályokat, húsvétkor is. Azt is látjuk, hogy az orvosok és ápolók megfeszített munkájára lesz szükség a következő időszakban ahhoz, hogy mindenki a lehető legjobb ellátást megkapja, de nemsokára túlleszünk a járvány harmadik hullámán és megkezdődhet a nyitás – mondta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a járvány harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb feladat elé állítja az országot.

Az operatív törzs tárgyalta az iparkamara által javasolt szabályokat, de változtatásra csak akkor van lehetőség, ha két és félmillió ember legalább az első oltást megkapta Magyarországon – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ez alapján ezekre a változtatásokra a legkorábban a húsvét utáni napokban, húsvét hétfőt követően néhány nappal lesz lehetőség Gulyás Gergely szerint.

Amikor ez megtörténik, tehát, ha be lesz oltva két és félmillió ember, akkor léphetnek életbe a következő változtatások – jelentette be a miniszter:

  • A kijárási tilalom este 22 órától 5 óráig tart majd
  • Az üzletek hajnali 5-től 21:30ig lehet nyitva
  • minden bolt kinyithat, de 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat bent
  • A szolgáltatók visszatérhetnek a korábbi – március 8-a előtti – járványügyi szabályok szerinti nyitvatartáshoz
  • Az iskolák április 19-én nyithatnak meg a jelenlegi tervek szerint
  • Április 1-től megkezdődik a tanárok oltása, a remények szerint minden tanárt egy hét alatt be lehet oltani – közölte Gulyás.

Már csak néhány hétig kell kitartani, utána életünk visszatérhet a megszokott kerékvágásba. Mindenkit arra kér a kormány, ezt a néhány hetet bírja ki, tartsa be a szabályokat, és akkor Magyarország más országoknál előbb nyithat és térhet vissza régi életéhez.

Betöltés…
FB Video

n"},"platform":{"code":"pulsembed"},"alignment":"center"}”>

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏