Ha megeszel egy marék nyers diót, 4 órán belül ezt teszi a szervezeteddel!

A legfrissebb kutatások adatai szerint a diót nagyon is ajánlott rendszeresen fogyasztani, jó hatással van ugyanis a szervezetre. Ha megeszünk egy marék diót 4 órán belül kifejti csodálatos hatását a szervezetünkben.

1000_1-marek-dio_20150907_120533

A diót már az ókori görögök is ismerték: kutyaharapás gyógyítására és féregűzőként használták. A rómaiak is tisztelték, innen ered nevének (Juglans) jelentése „Jupiter makkja”. A közékorban elsősorban magját fogyasztották, emellett reuma és idegpanaszok ellen teát is készítettek belőle. Hazánk népi gyógyászatában gyakran alkalmazták a diót, belsőleg vértisztítóként, bél- és gyomorhurut ellen, külsőleg sebkezelésre.

A dióban található melatonin, az emberi szervezetben termelődő hormont kiegészíti.Antioxidánsként viselkedik, a szabad gyököket tartalmazó méreganyag-molekulák szabad gyökeihez kapcsolódik, a mérgeket hatástalanítja.
A dióban természetes bio-melatonin van, szemben a mesterséges gyógyszerkészítményekkel. Többlethatását abban fejti ki, hogy többszörösen telítetlen zsírsavakat, flavonoidokat és egyéb hasznos anyagokat tartalmaz.
Naponta 4-5 szemet mindenkinek ajánlott fogyasztani, rugalmassá teszi ugyanis az ereket és védelmet nyújt a szivbetegségekkel szemben.
Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏