Hamarosan azt is megmondhatják, egy alkalommal mennyi terméket lehet megvenni

A koronavírus miatt egyre kevesebben vannak a boltokban dolgozó alkalmazottak, és akik maradtak egyre több munkájuk van, mert mindenki hanyatt-homlok rohan mindent felvásárolni, nehogy egyik nap bejelentse a kormány, hogy kijárási tilalom van és nem lehet menni boltba. Viszont emiatt rengeteg ember nem jut további élelemhez, mert egy személy, akár 20-30 kiló lisztet is felhalmozhat, illetve 20 liter olajat is beszerezhet.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, Bubenkó Csaba elmondta, hogy már több, mint két hete tart ez a fejvesztett vásárlási láz és egyáltalán nem úgy tűnik, mintha csitulna. Amióta Magyarország kormánya kihirdette a veszélyhelyzetet mindenkit elkapott a vásárlási láz.

Mivel több százan megfordulnak egyszerre ilyenkor a szupermarketekben ezért potenciális gócpontokká válhatnak ezek a helyek is ezért fontos, hogy itt se legyen túlzsúfoltság.

Bubenkó Csaba a következőket jegyezte meg: “A nagykereskedelemben most nagyon erős nyomás van, amit tovább tetézett bizonyos iparcikküzletek délutáni bezárása, vagyis annak bejelentése. Enne tükrében az áruházakat, szupermarketeket még többen látogatják meg, mert azoknak működése zavartalanul működik tovább.”

Elmondta azt is, hogy szerinte fontos, hogy ezek a boltok teljes nyitvatartási idővel tovább üzemeljenek, de azt is szem előtt kell tartani, hogy a kiszolgálással foglalkozóknak, illetve a vírusnak kitett munkavállalóknak is kell egy védelem.

Ahhoz, hogy ezt fenn lehessen tartani, szabályokat kell bevezetni és korlátozni kell az élelmiszert kínáló üzletek látogatásának körülményeit. Viszont arra is fel kell mindenkinek készülni, hogy egy bizonyos pont után meg kell határozni, hogy egyetlen alkalommal hány terméket vásárolhat egy illető. – folytatta Bubenkó.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György elmondta, hogy az áruházláncokban, élelmiszeriparban dolgozóknak már nagyobb árutömeget kell mozgatniuk, mint például az ünnepek előtt, és az utóbbi két hétben növekedett meg ennek a száma. Jelenleg sokkal több és nagyobb fizikai munkának vannak kitéve, mint valaha.

Mióta bejelentették, hogy az élelmiszer üzleteken, gyógyszertárakon, drogériákon kívül minden üzletnek 15:00-kor be kell zárni az emberek újfent elrohantak a szupermarketekbe. Azt is hozzátette, hogy az online leadott bevásárlólista értéke is jócskán megugrott, az igénylések száma a többszörösére emelkedett.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏