Hihetetlen képek egy házról, ami 4003 méter magasra épült, hogy megvédje a hegymászókat a balesetektől!

A Solvay Hut egy hegyi kunyhó, amit hegymászóknak hoztak létre. A nagy magasságba tervezett és felhúzott ház menedékhely a fáradt hegymászóknak, ami a Matterhorn-hegység északi csücskében helyezkedik el, a Pennini-Alpokban, Svájcban. A kunyhót 1915 augusztusában, 4003 méteres magasságban építették, és a kunyhót az Ernst Solvay belga kémikus és iparosító nevezte el.

A kunyhót a 3200 méteres tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő Hurnleyn  építették fel.

A szabályok szerint a kunyhó kivételes esetekben, pl. rossz idő esetén nem használható, ilyenkor az összes embert, aki ott tartózkodik evakuálni kell.

Azonban a legtöbb hegymászó hamar otthagyja a pihenőt és továbbmennek úti céljuk felé.

A kunyhótól a hegy tetejéig 470 méteres függőleges szakasz vezet, ami elég meredeknek hangzik.

A kunyhó 10 fő befogadására képes, és egyszemélyes ágyak találhatók benne.

1966-ban a kunyhót korszerűsítették, és már 1976-ban rádiótelefont biztosított a menedékhelyre húzódó hegymászók számára, akik vészhelyzet esetén is tudták alkalmazni.

Ahogy kilépsz a házból, a kilátás egyszerűen lenyűgöző, a havas hegytetők és a felhők szemet gyönyörködtetők.

Amit látsz a hegymászók mellett, nem hó, hanem bizony felhő. Ugye milyen csodálatos? Az ember legszívesebben beleugrana.

A kunyhóban nyugodtan készíthetnek bármilyen ételt a hegymászók, valamint fizikailag és lelkileg is felkészülhetnek a csúcstámadásra.

A ház villamos energiával és kommunikációs eszközzel van ellátva.

Te elmennél csak azért a Pennini Alpokba, hogy megcsodáld ezt a remek látvány, és aludj egy vagy két éjszakát abba a kunyhóban? Mivel nincsenek belülről képek, biztos mindenkinek fúrja az oldalát milyen lehet odabent.

Egyébként, majdnem minden hegységhez kellene egy ilyen kunyhó, hogy megóvja a hegymászókat. Nem egy tragédiáról hall az ember, ami az expedíciók során történt. Aki kitalálta hatalmas zseni volt.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏