Hivatalosan is az aputest a menő – Viszlát kockahas, üdv pocak!

Napjainkban a csapból is az folyik, hogy fogyjunk le, étkezzünk egészségesen, szedjünk vitaminokat, sportoljunk és így tovább. Természetesen jót teszünk testünkkel, ha követjük a szakemberek utasításait, mégis azt kell mondjuk, az emberek többsége nincs oda a kockás hasért, izmos karokért. A kisportolt férfiak ugyan rendkívül vonzóak, a hölgyek többsége mégsem az izmok mennyisége alapján választ.

A The Guardian beszámolt egy érdekes felmérésről, amiben egyedülálló embereket kérdeztek arról, melyiket választanák inkább: a kockahasat vagy az apa pocakot? Az eredmény sokak számára meglepő lett, ugyanis az emberek hetvenöt százaléka az aputest mellett tette le a voksát.

Mit nevezünk aputestnek? Nos, ez a fogalom azokat a férfiakat jellemzi, akik nem törekednek az izmos, sportos “beach body”-ra, vagyis a tökéletes “strandtestre”. Mindannyian tudjuk, hogy egy átlagos férfi nem így néz ki, pusztán a filmekben az izmos pasi a nő választottja. A felmérésből kiderült, hogy a férfiak negyvenöt százaléka közösségi oldalán sem takargatja testét, sőt, büszkén vállalják, hogy nincs kockahasuk. Hogy miért? Mert azzal is tisztában vannak, hogy a gyengébbik nem képviselői nem vetik meg a pocakkal rendelkező férfiakat sem.

Maria Sullivan, a Dating.com alelnöke elmondta, hogy a felmérés megerősítette őt abban a feltételezésben, hogy a tökéletes férfitest nem minden esetben jelent előnyt a párkeresés folyamán.

“A filmek és a tévéműsorok általában a Barbie- és Ken-testalkatot népszerűsítik, így az emberek azt hiszik, ehhez hasonlónak kell lenniük, hogy megtalálják a párjukat. Megerősíthetjük, hogy a való világ nem így működik. Nem számít a testalkatod, a lelki társad ott van” – fogalmazott Sullivan.

Jonah Hill, színész is felszólalt az ügyben, ugyanis többen megjegyzéseket tettek testalkatára. A színész súlya folyamatosan ingadozik, hol lefogy, hol meghízik, de a média minden alkalommal közli is ezt. Sőt, a ’90-es, 2000-es évek tinisztárja, Zac Efron sem kerülhette el, hogy ráragasszák az aputest címkét. Ennek is nagy visszhangja lett, ám végül elült a vihar.

Nagy valószínűséggel soha nem fogunk megegyezni ebben a kérdésben, hiszen tudjuk, ízlések és pofonok. A felmérés azonban egyértelműen közölte a tényeket.

Kockahas vagy aputest? Ti melyiket választanátok?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏