Hogyan alakult a gyerekszínészek élete, akiket a Harry Potter filmek miatt ismert meg a világ

Az élet kiszámíthatatlan. Ki ne tudná ezt jobban, mint azok a gyerekszínészek, akiknek a Harry Potter filmeknek köszönhetően egyik pillanatról a másikra állt fejetetejére az életük. Egyesekre olyan nagy hatással volt az ifjú varázsló története, hogy az egész életüket a színészkedésre tették fel, mások letértek a színészi pályáról és már területeken kezdtek érvényesülni, de olyan is van, aki a börtönben végezte.

14. Evanna Lynch (Luna Lovegood)

Evana Lynch kapta meg a titokzatos Luna szerepét, miután levelet írt J.K. Rowlingnak, amelyben részletesen beszélt problémájáról (a lány anorexiában szenvedett) és az álmáról, hogy a Harry Potterben szerepeljen. A forgatás befejezése után a lány folytatta színészi karrierjét, és több filmben is játszott.

Ma Evana az állatok jogaiért harcol és a veganizmust hirdeti. Létrehozta a Kinder Beauty Box kozmetikai márkát, amelyet nem tesztelnek állatokon. Szintén tavaly a lány kiadott egy memoárt "A pillangóvadászat másik oldala" címmel. Ebben Evana részletesen beszélt a betegséggel való küzdelméről, a serdülőkorról és az élet sajátosságairól a szenzációs saga forgatásán és azon túl.

13. Jamie Waylett (Vincent Crak)

Jamie Waylett soha nem szállt ki a rosszfiú szerepből. A srác még 2012-ben került két évre börtönbe visszaélés és tiltott szerek birtoklása miatt. Szabadulása után Jamie eltűnt a nyilvánosság elől, hogy rendbe szedje az életét. Ma Waylett folyamatosan kommunikál a rajongókkal, és építi az életét. 2020-ban egy, a Harry Potter-rel kapcsolatos hollandiai rendezvény megnyitóját vezette volna, de az esemény a járvány miatt elmaradt.

12. Freddie Stroma (Cormac McLaggen)

Noha Cormac McLaggennek nem sikerült elnyernie Hermione szívét, nem állt meg ennyinél. A bájos varázslót alakító Freddie Stroma belevágott a színészi karrierbe. A vonzó megjelenés lehetővé tette a srác számára, hogy sok szerepet kapjon és híressé váljon.

2020 decemberében került sor a "A Bridgerton család" című történelmi sorozat premierjére, amiben Freddie Friedrich porosz herceget alakította. 2021 februárjában pedig az új "Team" projekt látott napvilágot, amiben Cormac egy autóversenyzőt játszott.

Ma a színész továbbra is új produkciókon dolgozik, miközben a népszerű "Peacemaker" sorozatban játszik.

11. Bonnie Wright (Ginny Weasley)

A Potter-sorozat vége után Bonnie további tizenhárom filmben szerepelt. A filmek után tovább lépett és forgatókönyvíró, rendező és producer lett. Wright abszolút vegetáriánus, aktívan részt vesz a jótékonysági munkában. Bonnie jelenleg azt tervezi, hogy a saját forgatókönyve alapján filmet forgat.

10. Tom Felton (Draco Malfoy)

Tom Felton gyermekkora óta játszik filmekben. A színészi tehetség mellett jó hangja is van a srácnak. A Harry Potter után Tom folytatta a színészi karrierjét, de több időt kezdett a zenének szentelni. Eddig három zenei albuma jelent meg.

2022 októberében a színész a tervek szerint kiadja a „Beyond The Wand” című könyvet. *javítva

9. Afshan Azad (Padma Patil)

Harry Potter filmek ide vagy oda, Afshan Azad nem találta meg az utat Hollywoodba. A lány ma a közösségi oldalait vezeti, ahol divat- és szépségtrendekről beszél a követőinek.

8. Joshua Herdman (Gregory Monstro)

Joshua Herdman játszotta Draco Malfoy barátját. Ma a hegyomlás méretű félelmetes férfiban alig lehet felismerni az egykor huncut mardekáros fiút. 2016-ban Joshua az MMA-ban kezdett verekedni, ahol jelentős sikereket ért el. A színészet és a sport mellett Joshua forgatókönyvek írásával is foglalkozik. Rövidfilmeket készít, de még nem jutott el arra a pontra, hogy bemutassa őket a nagyközönségnek.

7. Robert Pattinson (Cedric Diggory)

Pattinson játszotta az egyik főszereplőt a Harry Potter-sorozat negyedik részében. Bár az Alkonyat filmek miatt már ismerte őt a világ, mégis ez a szerep adott Robertnek jegyet a legjobbak közé. Ma Hollywood egyik legkeresettebb színésze. A filmekben való szereplés mellett Pattinson modellként dolgozik és zenét ír.

6. Devon Murray (Seamus Finnigan)

Devon Murray nem szerepel nagy horderejű projektekben. Ma a színész a családjára összpontosít. Emellett lovagol, és különböző lovas versenyeken vesz részt.

5. Hugh Mitchell (Colin Creevey)

Hugh Mitchell a kissé őrült, kamerás diák szerepével keltette fel a közönség figyelmét. A Harry Potter filmek után a srác még 16 filmben játszott. Ma inkább a fotózást és a zenét részesíti előnyben.

4. James és Oliver Phelps (Fred és George Weasley)

Olivernek és Jamesnek hat casting szakaszon kellett keresztülmennie, mielőtt megkapták a Weasley család tagjainak szerepét. Ma a srácok aktívan színészkednek, valamint jótékonykodnak is.

3. Katie Leung (Cho Chang)

Katie Leung a Harry Potter filmek után a színház világa felé fordult. A sorozat befejezése után a Skóciai Királyi Konzervatórium karán kezdett tanulni és el is végezte azt.

2. Jessie Cave (Levender Brown)

Lavender Brown nem volt a legkedveltebb karakter a film rajongói körében. Sok nézőt bosszantott a Ron Weasley iránti megszállottsága. A lány (talán pont ezért is) nem talált magára a színészet világában, de művészként, íróként és stand-up komikusként sikerült megvalósítania önmagát.

1. Luke Janblood (Lee Jordan)

Minden idők legjobb kommentátora kétségkívül Lee Jordan, akit Luke Youngblood alakít. Napjainkban a srác folyamatosan szerepel kisebb-nagyobb filmekben, de leginkább színházi produkciókban találkozhatnak vele a rajongók.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏