Hölgyeim, ezért nem szabadna melltartót hordani

meltarto-kartekony-hatasaiÁltalában minden nő véleménye az a melltartókról, hogy kényelmetlenek, ennek ellenére mindenki hordja őket. Azonban ez a legkisebb probléma a melltartóval kapcsolatban, hogy kényelmetlen.

Egy 1991-es kutatás alapján, melyben 4000 kaukázusi nőt vizsgáltak 5 nagy amerikai városban, akiknek a kora 30-tól 79 ig terjedt, az a megállípítás született, hogy a vizsgált nők több mint a felénél mellrákot diagnosztizáltak. A megkérdezettek azt nyilatkozták, hogy elégedetlenek voltak az alakjukkal, és a méretükkel, ezért hordtak melltartót, és ezek  közül 1 nő a 7-ből abban is aludt.

Ez a tanulmány arra a következtetésre  jutott, hogy mindössze 1682 nő nem lett mellrákos, ami arányait nézve, olyan mintha férfiakat vizsgáltak volna, akik szintén nem hordanak melltartót.

Miért okozhat mellrákot a melltartó viselése?

A női mell tele van nyirok erekkel, amelyek célja, hogy a felgyülemlett méreganyagokat szállítják el a megfelelő helyre, de a melltartó elnyomja ezeket, így fibrocystic ciszták keletkeznek, amelyek elősegítik a mellrák kialakulását.

Egy francia tudós vizsgálata pedig arra is kiterjed, hogy megvizsgálja, vajon igaz-e az állítás mi szerint, ha nem hord valaki melltartót, akkor megereszkedik a melle, és lógni fog, amely esztétikailag nem igazán jelent egy felüdítő látványt, ha a tükörbe nézünk.

A vizsgált személyek 33 év feletti nők voltak, és megdöbbentő , de akik nem hordtak egész életükben melltartót, sokkal feszesebb mellel rendelkeztek, mint akik már egészen fiatal koruk óta hordtak.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏