Így búcsúzott a Barátok közt Vili bácsija a Mátyás király tértől

A Barátok közt című magyar sorozat 1998. október 26-án indult útjára az RTL Klub csatornáján. Röviddel a kezdetek után a legnépszerűbb sorozattá nőtte ki magát, 2013. júniusában pedig Magyarország legnézettebb műsora volt.

2015-ben Kalamár Tamás, a sorozat kreatív producere bejelentette távozását, így hétezer epizód után Rozgonyi Ádám vette át a helyét. Ugyanettől az évtől nyári szünet sem volt a sorozatban. Két évvel később Szerencsés Gabriella váltotta Rozgonyit és a Barátok közt megbízott kreatív producere lett. 2019-ben a producer Ondruss Ilona lett, Lányi Balázs, vezető író helyére pedig Várkonyi Zoltán került. Azóta a sorozat a különböző időpontokban volt látható, ám ez sem oldotta meg a problémát.

2020. november 30-án jelentették be a szomorú hírt, hogy a Barátok közt több, mint tízezer epizód után búcsúzik a nézőktől. Ennek oka pedig a nézettség csökkenése volt. A forgatások hamarosan befejeződnek, az utolsó részek előreláthatólag 2021 nyarán kerülnek adásba.

Huszonhárom év után véget ér a sorozat, amin generációk nőttek fel. Várkonyi András, a Barátok közt Vili bácsija az utolsó fogatási nap alkalmából posztolt közösségi oldalán.

“Ma ért véget a nagy kaland. Viszlát Barátok!” – írta.

A Vili bácsit alakító színész kezében egy óriási pezsgős üveg van, a fotóból azonban az nem derül ki, hogy csak Várkonyi András utolsó forgatási napja volt ez vagy az egész sorozat lezárásának napja.

A Barátok közt színészeit rosszul érintette a hír, hogy a több, mint húsz éve tartó sorozat véget ér, ugyanis sokan nem tudták, mihez kezdenek majd ezután. Azóta már eltelt néhány hónap, vannak, akik másik sorozatokban kaptak szerepet és van, aki színházban folytatja tovább, ha a koronavírus-járvány lehetőséget ad erre.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏