loading...

Így csinálj csini popsit rövid idő alatt!

1000_why-you-should-walk-not-run-your-way-to-fat-lossjpg_20150414_174032Sokan küzdenek azzal, hogy a fenékre felszedett fölösleges kilóktól megszabaduljanak. A fárasztó és örökös izomlázat előidéző gyakorlatok helyett azonban létezik egyszerűbb és kellemesebb megoldás is a gyönyörű popsi eléréséhez.

Többen a futásra esküsznek, hogy ezzel lehet a leggyorsabban megszabadulni a fenéken lévő fölösleges kilóktól, azonban ez nem igaz. Akár elhisszük, akár nem, a gyaloglás százszor többet ér és hatékonyabb is.

Íme miért válasszuk a futás helyett a gyaloglást:

Futás során kalóriát égetünk el, a futással valóban fogyhatunk. Az izmok azonban sokkal több kalóriát égetnek el, mint az anyagcsere.

A kortizol nevű stresszhormon csökkenése miatt sokkal nagyobb lesz az étel utáni sóvárgásunk, mert a testünk kompenzálni akarja az elégetett kalóriát. Tehát futás végén sokkal több kalóriát fogyasztunk, mint amennyit közben elégettünk.

A túlzásba vitt futás olyan hormonális hatást gyakorol a szervezetre, ami hasonló az alvásmegvonáshoz. Fáradtabbak és gyengébbek leszünk, pedig ha a gyaloglást választanánk, ugyanazt a kalória mennyiséget tudnánk elégetni.

A futásnak lehet kisebb negatív hatása is a pajzsmirigy működésére. A pajzsmirigy ugyanis T4 nevű hormont termel, ami későbbiekben T3 hormonná alakul át az anyagcsere segítése érdekében. De ha a pajzsmirigy nem képes a T4 nevű hormont megtermelni, az anyagcsere folyamat is felborul, csökken az erőnlét és a szervezet nem képes elégetni a zsírt

Több, egy kutatásban megkérdezett emberek azt nyilatkozták, hogy amikor futással próbáltak megszabadulni a fenéken lévő fölösleges kilóktól azt vették észre, hogy a popsi lapos, löttyedt lett, habár a zsír kevesebb lett. Azok az emberek viszont, akik a futás helyett naponta fordítottak kellő figyelmet a sétára, a fenék feszessé, izmossá és szép kerekké formálódott, a fölösleges kilók eltűntek, a bőr pedig feszes maradt.

loading...

Ezt láttad már?

21 ember, akinek szó szerint centiken múlott az élete

Bármennyire is próbáljuk óvatosan és biztonságosan élni az életünket, bármelyik pillanatban történhetnek olyan dolgok, amik …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?