Így él a világ egyik leggazdagabb embere – Bill Gates lenyűgöző házban lakik

Mi emberek rendkívül kíváncsi természettel vagyunk megáldva. Ennek következtében minden olyan dologra kíváncsiak vagyunk, amiket a mindennapok során nem láthatunk. Sokan csak abból kifolyólag mennek el megnézni egy eladásra kínált lakást, házat, hogy lássák milyen belülről. Persze nemcsak ezek az ingatlanok foglalkoztatják őket, hanem hanem a hírességeké is. Mégis ki ne akarná látni, hogyan élnek a világ leggazdagabb emberei, legmenőbb színészei, színésznői…stb. Olyan hírességek, mint Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Michael Jordan már beengedtek saját kéglijükbe, de most egy olyan emberébe nyerhettünk bebocsátást, akit a világ leggazdagabb embereinek egyikeként tartanak számon. Ő nem más, mint Bill Gates.

Bill Gates létrehozott egy egyedülálló ingatlant, melynek építése 7 éven át zajlott. Az impozáns ház majdnem 19 milliárd forintnak megfelelő dollárba került. A “Gates House” Washington államban azon belül is Medina városában található. A rezidencia a “Xanadu 2.0.” nevet kapta, melyek az Aranypolgárban látható Xanadu kastély ihletett.

A ház tervezésével a Bohlin Cywinski Jackson és Cutler-Anderson Architectset bízta meg. A birtok több, mint 6100 négyzetméter, amit nagyon szigorúan őriznek.

Gates csak a telekért 601 millió forintot fizetett 1988-ban. 2015-ben a hét éven át épült ingatlan értéke elérte a 46 milliárd forintot, holott ahogy fent is említettük 19 milliárdba került az építése.

A Xanadu 2.0 egyedisége nemcsak megjelenésében, költségében, és a Washington-tóra néző kilátásában rejlik, hanem abban is, hogy az első olyan ingatlanok között szerepelt a 90-es években, melyek rendelkeztek intelligens rendszerekkel. Ezzel sok-sok évvel megelőzte a technológiát.

Az ingatlan több, mint 300 munkás keze munkájával épült fel. Egyharmaduk az intelligens otthon rendszerén és az elektromos hálózaton dolgozott. Az épületben 24 fürdőszoba (ennyivel biztos senki sem fog hajba kapni), 7 konyha, 8 hálószoba és garázs található, mely 23 autót tud befogadni.

Persze nemcsak magukra, hanem a család többi tagjára és vendégére is gondoltak. Egy 18 méter hosszú medence garantálja a kellemes úszkálást, fürdőzést, egy 6 méteres TV teszi lehetővé, hogy a legmodernebb filmeket tekinthessék meg. Ha ez mind nem lenne elég egy 150 fős báltermet is építettek, ahol remek partikat lehet tartani. Mindezek mellett olyan luxus szolgáltatások igénybevételére van lehetőség, mint a szauna, edzőterem, gőzfürdő. Mind a nőknek mind a férfiaknak külön-külön öltöző helyiség áll a rendelkezésére, hogy az utcai ruhájukat fürdőruhára cseréljék.

Gatesnek személyre szabott könyvtárszobája is van, ahol Leonardo da Vinci kézirata is megtalálható. Persze a világ negyedik leggazdagabb embere, nemcsak a könyvekért rajong, hanem a természetért is, köztük a fákért. Az ő birtokán lévő fák jobb gondozásban részesülnek, mint a legtöbb ember. Egy speciális rendszer figyeli a fa állapotát a nap 24 órájában.

Összességében elmondható, hogy a Xanadu 2.0 egy igazi ökológiai épület. A tetőn zöld talajréteg található, amely lehetővé teszi a hőmérséklet természetes szabályozását. Nemcsak az ott élők, hanem a vendégeknek is van lehetősége szabályozni a benti hőmérsékletet. Ehhez egy speciális kapcsolót kapnak, amivel könnyedén szabályozhatják a hőt. Ugyanez vonatkozik a világításra, és zenelejátszásra is.

Ha ez a lenyűgöző és minden luxust magába foglal épület nem lenne elegendő a családnak, akkor lehetőségük van lemenni a tengerpartra.

Ti mit gondoltok? Élnétek egy ilyen házban?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏