Így gyógyíthatjuk a fogszuvasodást természetesen!

Ha már meguntad, hogy folyton fogorvoshoz kell járnod, és a kezelés hatékonysága sem a legjobb, próbálj ki néhány házilag könnyen kivitelezhető módszert a fogszuvasodás megelőzésére.

fogszuvasodas

Manapság egyre többen értik meg, hogy ha a szervezetnek megadjuk a számára szükséges tápanyagot, vagyis azt esszük és isszuk, amire szükségünk van, akkor nem lép fel hiányállapot. Pótolnunk kell a vitamin és ásványi anyag készletet is, így számos betegséget megelőzhetünk.

Az amerikai fogászati társaság a fogszuvasodást a következőképpen határozza meg: “A fogszuvasodás akkor jelentkezik, amikor a szénhidrátokat tartalmazó élelmiszerek (cukrok és keményítők), mint a tej, mazsola, a különböző sütemények és édességek ott maradnak a fogakon. Ezek az élelmiszerek olyan savas közeget teremtenek, melyben jól megélnek a fogat és fogzománcot is megtámadó baktériumok.”

A megfogalmazással kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy az őslakosok, akik például sok erjesztett és szénhidrátot tartalmazó ételt fogyasztottak, nem mostak fogat, és fogselymet sem használtak mégis hogyan rendelkeznek tökéletesen ép fogakkal?

Dr. Weston Price elkezdte tanulmányozni az őslakosok életformáját, hogy megfejtse ép és tökéletes fogaik titkát. Rájött, hogy a beteg fog 95 százalékban speciális típusú táplálkozással gyógyítható. A nagymértékű fogszuvasodásunk oka az igencsak rossz irányban megváltozott életmódunknak tudható be.

Dr. Weston szerint az elégtelen vitamin- és ásványi anyag készlet, a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) hiánya okozza a fogszuvasodást.

Ha nincs megfelelő kalcium a szervezetünkben, akkor az a csontokból, fogazatból fog kivonódni, így ez is lyukas fogakat eredményez. Hogy helyreállítsuk szervezetünk kalcium és foszfor arányát olyan ételeket kell fogyasszunk, melyek nagy mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

Ezeket az ételeket fogyasszuk az ép és ellenálló fogakért:

  • kókuszolaj, biotermékek, fűvel táplált állati eredetű húsok, csont erőleves
  • fűvel táplált állatok nyers tejét, az ebből készült vajat, sajtot
  • szinte minden étkezéshez biofarmon nevelt tyúk tojását
  • májat, bio-főtt zöldségeket
  • korlátozzuk a vércukorszintet hamar megemelő cukrot és fehér lisztet tartalmazó ételek fogyasztását

Fontos étrendkiegészítők:

  • fermentált tőkehalmáj ola j- magas a zsírba oldódó vitamintartalma (A, D, K)
  • magnézium-foszfor és kalcium társaságában
  • zselatin – abban az esetben, ha nem tudtunk elegendő csontlevest fogyasztani. Sertésbőrből, sertés és szarvasmarha csontból és halakból is állítanak elő tápláló zselatint. Különböző ételek alapanyaga lehet, otthon is elkészíthetjük.
Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏