Így lehet egy cérna segítségével tökéletes ívű a szemöldökünk

Egyes nőknek mindig olyan tökéletesen szép és ápolt a szemöldöke, mintha reggeltől-estig csak azt igazgatnák. Most megmutatjuk, mi lehet a titkuk.

szemlodok-szedes

A női szemöldök úgy szép, tartja a közvélemény, ha ívelt, talál az arc formájával, harmonikusan kiegyensúlyozza a vonásokat. Ezt a formát kissé nehéz elkapni, jó ha kezdetben kikérjük a szakember tanácsát, majd idővel otthon mi magunk is igazgathatjuk. Viszont, nem mindegy, hogy milyen módszerrel tesszük mindezt.

A szemöldökcsipesz időigényes, aprólékos munkát kíván, ezenkívül pedig viszonylag gyorsan visszanő a kiszedett szőr. Ha véletlenül rossz szőrszálat szedünk ki, hamar elronthatjuk az ideális ívet. Ezután várhatjuk, hogy visszanőjön. Mindenki saját magának nehezebben tudja kiszedni a szemöldökét, mivel nem látja a megfelelő ívben.

A gyantázás egy kényelmesebb és fájdalommentesebb eljárás, de így nagyobb hatásnak és fájdalomnak van kitéve a szem körüli bőr, hamarabb ráncosodik.

Az ideális megoldás, a leginkább még csak külföldön közkedvelt módszer, a “threading” lehet. Ez az úgynevezett cérnaszálas szemöldökszedés, melyhez szükség van cérnára, hintőporra és nyugtató krémre vagy olajra. A cérna kiválasztására figyeljünk jól oda, hiszen ez az alapeszköz. Ne legyen túl vastag, és lehetőleg pamutból készült varrócérnát válasszunk. Szakítsunk le a cérnából egy 25-30 centiméter hosszúságú darabot, a két szabad véget csomózzuk jól össze. Akasszuk bele a két kezünket a két végébe, majd kezdjük el pödörni, úgy hogy az egyik kézfejünket mozgassuk a videón látott módon. A középen keletkezett kis hurok játszik fontos szerepet a szemöldökszálak kiszedésében. A cérnát fektessük a bőrünkre, az egyik kézzel pedig végezzünk folyamatos mozgást, hogy a hurok elvégezhesse a szálak szedését. Tulajdonképpen ez a fonalas szemöldökszedés technikája. Az
alábbi videó segítségével sokkal könnyebben megérthetjük a lényegét.

Akik kipróbálták, állítják, hogy nagyon hatékony, és soha többé más módszert nem szeretnének alkalmazni.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏