Ilyen vényköteles orvosságot szed? Most tették közzé: Megnövelhetik ezek az orvosságok a súlyos koronavírus-fertőzés esélyét0

Megnövelhetik a súlyos koronavírus-fertőzés esélyét egyes szívgyógyszerek Ennek ellenére a kutató sem biztat senkit arra, hogy abbahagyja a gyógyszerei szedését, az elmélet tesztelésére ugyanis még további kutatások szükségesek.

A Covid 19 úgy fertőzi meg a légutakat, hogy az alsó légutakban az angiotenzin-konvertáló enzim 2 (ACE2) receptorokhoz kötődik, így jut el a tüdőig.Az angiotenzin-konvertáló enzimgátlók (ACEI) és angiotenzinreceptor blokkolók (ARB) népszerű gyógyszerek azok számára, akik szívinfarktuson estek át, magas a vérnyomásuk, vagy krónikus veseelégtelenségben, esetleg cukorbetegségben szenvednek. -írja a 24. hu Már 7 hónap telt el a koronavírus-járvány kirobbanása óta, de még mindig nem tudjuk, hogy mikor lesz vége – vagy hogy egyáltalán vége lesz-e valamikor. A lehetséges hosszú távú forgatókönyvek némelyike ráadásul azzal számol, hogy ezentúl az időszakos karantén lesz az új norma a világban – írta meg az Index. A Nature által összefoglalt, felvázolt jövőképek között egyébként vannak nagyon, illetve kevésbé pesszimisták is, de az szinte biztos, hogy nem fog varázsütésre visszatérni az életünk a járvány előtti, jól megszokott kerékvágásba.

Jövő nyárig nem szabadulunkAhogy az más problémák esetén is lenni szokott, a különböző forgatókönyvek most is akár teljesen ellentétes dolgokat jósolnak a koronavírus-járvány alakulásával kapcsolatban. Van azonban egy közös pont: a kutatók csaknem egyöntetűen azt állítják, hogy jövő nyárig még szinte biztosan nem lesz vége az új típusú koronavírus okozta veszélyhelyzetnek. Addigra nagyjából 250 millió ember fertőz majd meg és mintegy 1,75 millió életet követel az új kór. Koronavírus: akár 2022-ig is szükség lehet a távolságtartásra – a részletekért kattintson ide!Ezen kívül egyes forgatókönyvek azzal számolnak, hogy a védőoltás csak körülbelül fél évig nyújt védettséget a COVID-19 ellen, ám ahhoz is hónapok (vagy akár évek) kellenek majd, hogy világszerte elérhetővé váljon a vakcina. A kór tehát lassabban, de továbbra is terjedni fog a világban, ezért időnként a korlátozások újbóli bevezetésére lesz szükség. Sok a megválaszolatlan kérdésAzonban a mai napig vannak megválaszolatlan kérdések, amelyek kétségbe vonják az előrejelzések megbízhatóságát. Ilyen például az, hogy mennyi ideig tart a koronavírus-fertőzés elleni védelem a felgyógyulás vagy az oltás után, illetve hogy szezonálissá válik-e a kór terjedése, vagy csupán a járványügyi intézkedésektől függ-e a járvány intenzitása.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏