Íme 11 filmes hiba, ami fölött nagyon sokan elsiklottak

Nincs olyan ember, aki ne szeretne filmet nézni és belemerülni a színészek és színésznők által játszott jelenetekbe. Az izgalmas, drámai, romantikus és kalandokkal teli filmek mindig magával tudják ragadni az embereket, így ennek köszönhetően sem veszik észre az apróbb hibákat. Természetesen ezeket a szemfüles és bakira kiélezett szemű nézők azonnal ki tudják szúrni és bizony meg is említik, hogy a többi embernek mire kell figyelnie. Olykor valóban pontatlanul csinálják meg a filmkészítők az egyes jeleneteket, mert hol időbeli eltérés van, hol pedig törött tárgyak kerülnek vissza eredeti helyükre. Mostani posztunkban 11 ilyen bakit hoztunk el nektek, amit valószínűleg ti magatok sem vettetek észre a filmek nézése során.

1, Luke Skywalker (Mark Hamill) olyan ügyesen tudja használni az erőt, hogy még arra sincs szüksége, hogy fizikálisan megrúgjon valakit ahhoz, hogy leessen. Ez a jelenet a “Csillagok Háborúja: A Jedi visszatér” című filmben látható.

2, A 2002-ben bemutatott Pókember című filmben Peter Parker (Tobey Maguire) az egyik jelenetben a hálóvetést gyakorolja és véletlenül összetöri a komódon található lámpáját. A filmben látszik, ahogy a falnak csapódik és ripityára tör, de később, a nénikéjével folytatott beszélgetés után újra visszakerül a komódra.

3, A Hary Potter filmekben van egy jelenet, mikor Perselus Piton (Alan Rickman) élete utolsó perceiben Harryre néz és megállapítja, hogy anyja szemeit örökölte. Ezzel csak egy probléma van. A visszaemlékezős jeleneteben egyértelműen látszik, hogy Lily Potternek barna szeme van, míg fiának kék. Ezzel szemben a könyvben arról számolnak be, hogy mindkettőnek zöld szeme van.

4, Stephen King – Halálsoron című könyvének adaptációjában is követtek el hibát. A nagy sikerű filmben villamosszék által végzik ki a halálsorra került rabokat. Ezzel az a probléma, hogy a film az 1930-as években játszódik Louisiana államban, ám itt csak 1941 után kezdték el használni a villamosszéket.

5, Az Alkonyat című filmben Bella (Kristen Stewart) osztálya tanulmányi kirándulásra megy és az egyik jelenetben kettesével araszolnak az üvegházban. Amikor a két főszereplőt közelről mutatják látni lehet, hogy Bella előtt egy barna, egyenes hajú lány sétál. A következő képkockánál viszont az a lány eltűnik és helyére egy teljesen másik kinézetű kerül, akinek hosszú, göndör frizurája van, és sapka melegíti a fejét.

6, Ha már az Alkonyatnál tartunk, akkor elmondunk nektek még egy hibát. Amikor Bella az apjától kapott furgonjában ül, hirtelen feltűnik az ablaküvegben egy kamera, amivel magát a jelenetet vették fel. Erre igazán figyelhetett volna a stáb.

7, A “Reszkessetek betörők!” című filmben a McCallister házban a lépcső melletti falon a család minden tagjáról van kirakva kép, igen még Kevinről (Macaulay Culkin) is. Ám egyik pillanatról a másikra az otthon maradt fiú képe huss, eltűnik.

8, “A rettenthetetlen” című filmben, William Wallace (Mel Gibson) egy hagyományos skót ruhában, vagyis egy kiltben vonul a harcmezőre. Ebben az esetben is csupán annyi a probléma, hogy ez a típusú népviselet a 18. század elején jelent meg, ezzel szemben a film a 13. században játszódik.

9, A Harry Potter című filmben a kis Harry (Daniel Radcliffe) Edevis tükrében nézi rég elhunyt szüleit, hogy legalább ilyen formában velük lehessen egy picit. Állítások szerint Harry apja, James 21 éves volt, mikor Voldemort végzett vele, ezzel szemben a tükörben jóval idősebbnek tűnik 21-nél. Valószínű nagyon megviselte a dolog.

10, A Harry Potter és a Tűz serlege című filmben, Harrynek és versenytársainak le kellett mennie a Roxfort területén található Fekete-tóba, hogy megleljék azt, mit elvesztettek. Minden versenyző csak egy embert menthetett ki, de Harry nem hagyhatta ott barátait, ezért mindkettőt kimenekítette a hideg vízből. Mikor neki is sikerült kijönni barátja, Hermione odaadta neki törülközőjét, ám a következő jelenetben, mind Harryn, mind Hermionen volt törülköző.

11, A “Django elszabadul” című filmben Django (Jamie Foxx) egy olyan napszemüveget visel 1858-ban, amit csak 1929-ben dobtak piacra. Ebben az esetben is odafigyelhettek volna a stábtagok a tárgyak történelmi hátterére, hogy ne kerüljön be ilyen jellegű hiba a filmbe.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏