Julia Roberts elárulta, hogy kapta meg Vivian szerepét a Micsoda nő című filmben

Minden idők egyik legnagyobb sikerű filmje kétségkívül a Micsoda nő volt. A hölgyek odavoltak a jóképű Edward Lewisért, az urak pedig imádták Viviant, aki gyönyörű, fiatal nőként kénytelen volt az utcán keresni megkeresni a kenyérre valót. A főszerepben Richard Gere és Julia Roberts tündökölt. A színésznő most elárulta, hogy lett az övé minden idők legsikeresebb főszerepe.

Julia a Micsoda nő című filmnek köszönheti a világsikert, ugyanis a produkció még napjainkban is többször képernyőre kerül. A Pretty Woman előtt is játszott különböző mozikban, de a nézők szívét Vivian szerepében rabolta el.

A romantikus vígjáték 1990-ben került a mozik vásznaira. Edward Lewis üzleti ügyben utazott Los Angelesbe, ahol egy estére felcsípte a gyönyörű Vivian Wardot. Ám az estéből egy hét lett és végül a szerelmesek egymásra találtak

Julia nagyon sikeres színésznő, megannyi szerepben nyújtott felejthetetlen teljesítményt. Olyan alkotásokban szerepelt, amelyek ma is klasszikusnak számítanak. Meghatározó szerepe mégis a Micsoda nő Vivian-je maradt.

Azt azonban kevesen tudják még a legnagyobb rajongók közül is, hogy a színésznő kis híján elvesztette Vivian szerepét. Mint mondta, minden készen állt a forgatáshoz, ám a filmet gyártó stúdió még a felvételek megkezdése előtt bezárt. A munka tehát teljesen leállt még azelőtt, hogy elkezdődhetett volna. Roberts kétségbe esett, mert nem tudta, mit kezd majd az életével, ha nem játszhatja el a szerepet. Saját bevallása szerint nem adta volna fel a színészi karriert, de nagy valószínűséggel nem lett volna ilyen sikeres, ha nem bújhat az utcalány bőrébe.

Végül a film megmenekült, ahogy a színészek is, ugyanis egy híres filmgyártó felkarolta a projektet. A Disney produkciós iroda látott benne fantáziát, ezért átvette a forgatókönyvet. Julia Robertsnek pedig felkínálták a főszerepet, ő pedig nem mondott nemet. Az új producer meghívta őt, Julia pedig elhatározta, visszaszerzi munkáját.

Gary Marshall és a színésznő találkozója a legnagyobb rendben zajlott, így övé lett Vivian szerepe. Akkor még senki nem sejthette, hogy a produkció hatalmas siker lesz. Az eredeti történetet azonban átírták, méghozzá arra a formájára, amit ma mindannyian ismerünk. A Micsoda nő közel fél millió dolláros bevételt hozott, ezzel pedig még ma is a Disney filmstúdió egyik legnyereségesebb filmje.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏