Kamu versenyzői igazolások, nyitva tartó edzőtermek, szolgáltatások – Nagy razzia volt egy konditeremben, de ez csak a jéghegy csúcsa

Milyen történetek jutnak el szerkesztőségünkbe? Titokban nyitvatartó fodrászüzletek, olyan szolárium, ahol tartanak egyféle barnítókrémet, ezért drogériaként is működnek, tehát nem zártak be, illetve edzőtermek, ahol megannyi igazolt sportoló edz, olyanok is, akik soha nem voltak a versenysportban érdekeltek, most mégis azok.

Most egy edzőteremben készült kép kering a neten, amelyen az látható, hogy rengeteg rendőr intézkedik a helyiségben.

A Facebook-kommentek többféle álláspontot képviselnek a gyúrós oldalakon terjedő kép alatt. Van, aki azzal érvel, hogy Magyarország a kiskapukat keresők országa, és aki kórházba kerül coviddal, jól tudja, miért kell akár ilyen áron is csökkenteni a kontaktusok számát. Vannak azonban, akik az edzőteremben lévők, illetve a termeket működtetők pártját fogják. Utóbbiakét azért, mert nekik is élniük kell, az ott megjelenőkét pedig azért, mert szerintük épp a sportos életmód az, amely az immunrendszerre is jó hatással van és elejét veheti a fertőzésnek. (Ami egyébként nem feltétlenül igaz: szerkesztőségünk egy komolyan sportoló, egészséges életmódot folytató tagja betegedett meg nemrégiben – egyébként anélkül, hogy konditeremben járt volna a korlátozások óta –, majd kórházba is került, bár azóza szerencsére felgyógyult a betegségből.)

Sokan azt mondják, az edzőteremben edzők maguk buktatják le magukat azzal, hogy a közösségi oldalakon képeket posztolnak a konditermekből. Egy ilyen razziától persze, annak, akinek van papírja arról, hogy igazolt sportoló, nincs mitől tartania.

Fontos, hogy a szolgáltatók témája ma Orbán Viktor reggeli, a Kossuth rádióban elhangzott interjújában is elhangzott. A miniszterelnök azt mondta, az operatív törzsben nagy harc ment a szolgáltatások újranyitásáért, de a járványügyi szakemberek mereven elzárkóztak ettől, és a miniszterelnök is azt mondta: fontosak az éttermek, de az életek még fontosabbak.

Még az is lehet, hogy ebben a bizonyos budapesti edzőteremben, ami egyébként egy bevásárlóközpontban van, épp ilyen okból senki nem követett el vétséget. Ezzel kapcsolatban kérdéseinkkel a rendőrséghez fordulunk, és majd frissítjük cikkünket, amint kiderül, pontosan mi történt. Addig nem nevezzük meg a konditermet sem.

Az edzőtermi razziáról beszélnek a gyúrós oldalakon ma reggel

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏