Kóla, csoki és chips – Ezeket fogyasztották a 100+-os kort megéltek napi szinten!

Az örök élet elixírjének kutatásán évtizedek óta dolgoznak tudósok tucatjai, mégsem járnak igazán sikerrel, így azoknak, akik minél tovább szeretnének élni be kell érniük az életmód tanácsadók és orvosok egészségmegőrző tanácsaival, melyek szinte egyöntetűen ugyanazt kántálják.

Étkezzünk egészségesen és változatosan, kerüljük a túlzott szénhidrát- és zsírbevitelt, mozogjunk lehetőleg minden nap 20-30 percet és próbáljuk fitten tartani az elménket is.

De vajon tényleg ezeknek az egyszerű szabályoknak a betartásával élhetünk az átlagosnál hosszabb ideig?
Cikkünkben nyolc olyan személy napi étkezési és életvezetési szokásait mutatjuk be, akik mindannyian bőven tovább éltek, mint 100 év.

Jeanne Calment esete, avagy a legidősebb emberként nyilvántartott ember kapcsolata a csokoládéval, a borral és a dohányzással

Őt tartják mai napig a valaha élt legidősebb embernek, akinek életkorát dokumentumokkal is alá tudták támasztani. (Akadnak páran, akik ennél idősebbnek vallották magukat, ám születési körülményeiket semmilyen hivatalos irattal nem tudták igazolni.)

Jeanne rendkívül aktív életvitelét nevezte meg hosszú élete forrásaként.
109 éves koráig egyedül élt és látta el magát, 100 évesen még biciklizett, 120 évesen zeneszámot jelentetett meg.
Minden napját egy kis átmozgató tornával indította, ritkán reggelizett, napját legtöbbször egy pohár olcsó borral és egy cigaretta elpöfékelésével indította. Imádta a fűszeres ételeket, és a csokoládé rabja volt, melyből heti szinten 2 fontnyi, körülbelül 90 dekagrammnyi mennyiséget minimum elfogyasztott.

Matilda Curcia a sörre és a chipsre esküdött

Matilda fiatal felnőtt korától egészen halála napjáig, napi szinten elfogyasztott pár szem chipset egy pofa sörrel leöblítve. A nő elmondása szerint ez tartotta őt fitten és fiatalon, egészen 101 éves korában bekövetkezett haláláig.

Susannah Mushatt Jones, aki rajongott a sült szalonnáért

A hölgy 116 éves koráig élt, és ameddig vissza tudott emlékezni életében, mindig ugyanazt a reggelit fogyasztotta. 4 szelet ropogósra sütött szalonnát, két tojással. A hölgy emellett azt nyilatkozta, hogy reggeli ‘rutinja’ mellett, az is hozzájárulhatott kivételesen hosszú életéhez, hogy minden nap legalább 10 órát aludt.

Gertrude Baines, aki halmozta az élvezeteket

Gertrude Baines számára, aki 115 éves koráig élt, a szalonna nem volt elég. Heti több alkalommal fogyasztott rántott csirkefalatokat és fagylaltot is.

Theresa Rowley és a kólaszenvedély

2018-ban, az akkor 104 éves Theresa egy interjúban azt a kijelentést tette, hogy az ő életelixírje a diétás kóla maga.
A nő természetesen nem gyermekkorától fogva fogyasztotta az üdítőitalt, de annak 1982-es piacra lépése óta nincs olyan nap, hogy legalább egy dobozzal ne fogyasszon el kedvenc frissítőjéből.

Emma Morano és a nyers tojások

A hölgy elmondása szerint 27 éves korától kezdve, 90 éven keresztül minden nap elfogyasztott 2 darab tojást, nyersen! Emellett nagy kedvencei voltak az apró teasütemények is, amikből mennyiségi limit nélkül falatozott, amikor csak rátört a vágy irántuk.

Hendrikje van Andel-Schipper, aki a heringre esküdött

A nő 3 számjegyű életkorát elmondása szerint annak köszönhette, hogy rengeteg heringet fogyasztott. Amikor csak tehette annak nyers, sózott változatát vette magához, de szívesen fogyasztotta annak sült verzióját is. Emellett minden nap egy pohár frissen préselt narancslével indította a napját. 115 éves koráig élt.

Misao Okava aki az alvást és a sushi fogyasztást ‘okolta’ koráért

A 117 évet megélt Misao Okawa úgy vélte, hogy 2 fő tényező járult hozzá hosszú életéhez: az alvás és a sushi. Eltekintve attól, hogy Okawa legalább napi 8 órát aludt, különösen élvezte különböző típusú sushik fogyasztását.

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏