Le akarták beszélni életképtelennek tartott magzatjáról az édesanyát az orvosok

Mhairy Morrisnak négy évvel ezelőtt volt élete egyik legszörnyűbb napja. Terhessége 20. hetében elfolyt a magzatvize, és sürgősen kórházba szállították. Miután az orvosok megtudták, hogy hányadik hétben van, arról próbálták meggyőzni, hogy a magzat életképtelen, ezért abortuszt javasoltak.

koraszulott

 Felhívták arra is a nő figyelmét, hogy nagy kockázatot vállal, ha nem egyezik bele a terhesség megszakításba, hisz saját életét is kockáztatja. Férjével öt perc állt rendelkezésükre, hogy döntsenek.

A nő ingadozott a két véglet között, ám annak tudatában döntött, hogy az előzetes vizsgálatok alapján a kisfiú teljesen egészséges, ezért elutasította a műtétet. Az orvosok ezután elutasítóan bántak vele, és folyamatosan azt hangsúlyozták, hogy milyen felelőtlen döntést hozott.

Az orvosok állították, hogy 48 órán belül beindulhat a szülés, és utána nem lesz mit tenni. Egy hét után sem történt azonban semmi, ezért a nőt hazaengedték. A szülésre végül a 25. héten került sor, és a csecsemő egy speciális klinikán született meg, ahol fel vannak készülve az ilyen különleges esetekre.

koraszulott2

A kisfiú alig 500 grammot nyomott, és elfért egy felnőtt férfi tenyerében, de kezdettől fogva látszott, hogy életerős baba. Az orvosok közölték, hogy a koraszülés miatt előfordulhatnak egészségügyi problémák, de egy év után kiderült, hogy Jett teljesen egészséges kisfiú, és pontosan úgy fejlődik, ahogy kortársai.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏