Legfurcsább Darwin-díjak: ezek az emberek a létező leghihetetlenebb módokon vesztették életüket

Aki esetleg nem tudná, a Darwin-díjat olyan emberek kapják, akik ügyetlen és buta módszerekkel veszítik el az életüket vagy a nemzőképességüket. Nevét a világ legismertebb természettudósáról, Charles Darwinról kapta, mivel a híres elmélete szerint az ilyen emberek „szívességet tesznek” az emberiségnek azzal, hogy nem örökítik tovább az ostobaságukat. Az általános tévhittel ellentétben a Darwin-díj elnyeréséhez nem elég csak ügyetlenül meghalni, szigorú kritériumoknak is meg kell felelni:

12. Réz csövek (1999)

Wayne egy kis extra pénz akart keresni a lopott fémhulladékok eladásával, ezért bement egy bontás alatt álló épület telkére, hogy megnézze, nincs-e valami értékes zsákmány. A férfi tekintetét felkeltette egy hét centiméter átmérőjű rézcső. Egyedül azonban nem tudta elvinni az egészet, így hát elszaladt gyorsan egy fémvágó ollóért és visszatért. Nagy meglepetésére azonban, amikor megérintette a rézcsövet, kiderült, hogy 11 ezer voltos töltés alatt állt. Olyan nagy volt a feszültség, hogy a kiérkező mentők sem tudták megközelíteni a pórul járt fickót, aki végül meghalt és soha nem kellett felelnie a lopásért.

11. Szerencsétlenkerék (1999)

A 47 éves Daniel Nolan egy Ford márkakereskedésből próbált meg gumikat és kerekeket lopni az éjszaka közepén. A férfi már félig pakolta gumikkal a teherautóját, amikor az egyik felemelt teherautó alól kicsúszott az emelő, a teherautó pedig ráesett a férfira. A tolvaj holttestét a hétfő reggel munkába érkező dolgozók találták meg.

10. Vörös forradalom (2017)

Következő történetünk hőse hegesztő volt az oroszországi Kurgán régióban. Egy tavaszi napon a férfi úgy döntött, hogy tűzoltókészüléket helyez egy régi, leszerelt tüzérségi tarackba. Nem tudni, mi történt pontosan, de a tarack belsejében lévő poroltó felrobbant, a kirepülő fémdarabok pedig fejbe találták a hegesztőt.

9. A hülyeség csúcsa (2020)

A japán Tetsu Shiohara élő adásban közvetítette a közösségi oldalán, ahogy meghódítja a Fudzsi-hegyet. A férfi egy ponton azonban hirtelen megcsúszott és leesett. Ez önmagában még nem lenne Darwin-díjas baleset, az eset különlegességét az adja, hogy a tudatlan férfi nyáron próbálta meg meghódítani a hegyet, amikor köztudottan meleg van és a megolvadt hó miatt az egész hegység olyan, mint egy korcsolyapálya.

A férfi által készített videóból kiderül, hogy Tetsu utolsó szavai a következők voltak: „Itt vigyázni kell”. Holttestét körülbelül 3 ezer méteres magasságban találták meg, vagyis körülbelül 770 métert zuhant.

8. Nézeteltérés (2021)

Forró őszi nap volt Kaliforniában, amikor az autópályán két sofőr összetűzésbe került, nézeteltérésüket pedig úgy próbálták meg rendezni, hogy félreálltak megvitatni, ki is felelős pontosan a helyzetért. Ebben a pillanatban azonban mindkettőjüket halálra gázolta egy harmadik gépkocsi, így a vita magától véget ért.

7. Moszkvai martalóc (2000)

Történetünk hőse a "Moszkvai martalóc" becenevet kapta, mivel a férfi, miután rájött, hogy a felesége megcsalja, úgy döntött, hogy saját titokban aláaknázza a házat, ahol a felesége és a szeretője enyelegtek. Valami azonban menet közben félresikerült, és a férfi felrobbantotta magát.

6. Valentin-napi megtorlás (2018)

2018. február 14-én egy berlini kórházban vesztette életét egy 19 éves fiatalember, aki egy hónappal korábban veszett össze a kedvesével. A fiatal pár épp a Havel folyó partján sétált, amikor összevesztek. A veszekedés olyan súlyos volt, hogy a férfi rátámadt a kedvesére, és mindketten a befagyott folyóba zuhantak. Úszni azonban csak a lány tudott, így mire a mentők kiértek, a srác teste már túlságosan kihűlt, az agya pedig visszafordíthatatlan károkat szenvedett.

5. A piton tolvaj (2018)

2018. január 28-án a maláj Zaim Kosnan egy közel 4 méteres pitonra lett figyelmes az út szélén. A férfi, meglátva a benne rejlő anyagi lehetőségeket, úgy döntött, hogy magával viszi a hüllőt, hogy később jópénzért értékesítse azt. A férfi ehhez kesztyűt húzott, ahogy kell, majd a nyakába tette az állatot és motorra pattant. A gyanútlan tolvaj azonban gyorsan prédává változott: az elégedettlen piton ugyanis a nyaka köré tekeredett és megfojtotta a férfit, aki leesett a motorról és később egy árokban találták meg a hulláját.

4. Dobd a nőt, és ugorj! (1998)

Buenos Aires egyik munkásnegyedében egy heves házastársi veszekedés közepette Boedo, a 25 éves férj megragadta 20 éves feleségét, és kidobta egy nyolcadik emeleti erkélyről.

Megdöbbenésére azonban a nő belegabalyodott az erkély alatt futó vezetékekbe. A férfi ezért természetesen utána ugrott – nem tudni, hogy azért, mert megbánta tettét, vagy azért, hogy befejezze, amit elkezdett. És ez már ki sem fog derülni, a férfi ugyanis nem volt olyan szerencsés, mint a kedvese: elrepült a vezetékek mellett és betonba csapódott. Kedvesének sikerült elmásznia a vezetékeken az egyik közeli erkélyig és épségben megmenekült.

3. Nem ér annyit egy tyúk! (1995)

Dél-Egyiptomban 1995-ben hat ember fulladt meg, miközben megpróbáltak kimenteni egy kútba esett tyúkot. Az állat 18 éves tulajdonosa volt az első, aki a 20 méter mély kútba ugrott, majd elmerült – vélhetően a kút mélyén uralkodó kiszámíthatatlan áramlatok miatt. Őt a nővére és két testvére követte, akik annak ellenére ugrottak a mély kútba, hogy egyikük sem tudott úszni. A testvérek segítségére két középkorú parasztember sietett, de vélhetőleg őket is beszívta az áramlat, mert ők is megfulladtak. A Kairótól 400 kilométerre délre fekvő Nazlat Imara falu rendőrsége végül 6 holttestet emelt ki a kútból – és a tyúkot, ami nagy meglepetésre túlélte az egészet.

2. Magasrepülés (1982)

Larry Walters nem volt a szokásos Los Angeles-i repülőjáratok rajongója, ezért kétségbeesett lépésre szánta el magát: 45 héliummal töltött meteorológiai léggömböt kötött a székéhez. Nem bízta a véletlenre: vitt magával szendvicset, sört és egy puskát is – hogy később a lufikat kilőve le tudjon majd szállni.

Az eredeti tervek szerint 30 méter magasra kellett volna emelkednie a léggömbök segítségével, de ehelyett 5 kilométer magasra emelkedett. Később a leszálláskor belegabalyodott egy nagyfeszültségű vezetékbe, a rövidzárlat miatt pedig egész Long Beach áram nélkül maradt. Larry volt az egyetlen olyan személy a történelem során, aki megkapta a Darwin-díjat, annak ellenére, hogy életben maradt.

1. Fedezékbe! (2002)

2002-ben egy férfi épp a boxer kutyáját sétáltatta, amikor egy rendőrkadét sétált felé, két barátnője kíséretében. Nem tudni pontosan, hogy mi okozta a botrányt, de a férfiak között nézeteltérés támadt amiatt, hogy nem volt nyakörv és szájkosár az állaton. A kutya gazdája egy ponton hirtelen előkapott egy RGD-5-ös gránátot a zsebéből, amiről, mint kiderült, mindig magánál hordott.

Kihúzta belőle a biztosító szeget, majd a rendőrkadét felé dobta. A kutya azonban jól képzett volt, ezért a gránát után szaladt és visszavitte azt a gazdájának. A kutya a helyszínen, a gazdája a mentőautóban vesztette életét. A rendőrkadét könnyebb sérülésekkel megúszta, míg a lányok sokkot kaptak az esettől.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏