Magyar titkosszolgálati szakértő: le kellene kapcsolni az internetet

„Van egy olyan trend, ami tudatosan megbontja a társadalom értékrendszerét. Az identitást, a családokat, a nemeket. Ennek egyik alappillére az idősebbek viszonya a fiatalokhoz.” – mondta.

Akik ezeket a szálakat mozgatják, azok el tudják érni, hogy a fiatalok kevésbé tiszteljék az időseket, ők pedig kevésbé tiszteljék a fiatalokat.

„Ez nem baloldali kérdés, hanem összességében a társadalom támadásáról van szó.” – Közölte a szakértő, aki ezután kitért arra is, hogy szerinte van-e létjogosultsága annak, hogy megvonják az idősektől a választójogot.

„A demokrácia alapvető joga a szavazati jog. Egy nemzet lényege az összefogás. Nem lehet korlátozni az idősek szavazati jogát, és hergelni ellenük a fiatalokat, ahogy az ifjabbakét sem szabad lejjebb vinni. Az idősek régebben komoly élettapasztalatokkal rendelkeztek, noha sokan közülük írni sem tudtak. Ezt nem szabad megbontani, mert a társadalom alapelveinek megbontásával a nemzetnek is vége.” – mondta nyugtalanul, hiszen az idősek nem tudnak úgy részt venni a társadalmi kommunikációban, ami az interneten megy.

„A társadalmi gondolkodás az interneten történik, ami ma még beláthatatlan következménnyel járhat. Ezekben az idősek nem vesznek részt. Ez egy ömlesztett információcunami, amit mindenkinek szűrni kell.”

Az Index idézett a rádióműsorból, a szakértő az mondta, hogy le kellene kapcsolni az internetet.

„Ezt egy szűk csoport irányítja, a gépet pedig másodpercek alatt bárkit képesek befolyásolni. Nyilván ez nem fog megtörténni, ezt mindenki butaságnak tartja, de én nem látok más logikát.”

(Ez még érdekelheti: Idén is megrendezik a Biztonságos Internet Napot – Itt vannak a részletek!)

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏