Magyarország: A koronavírus-járvány kezdete óta nem volt annyi áldozat, mint az elmúlt három napban

A koronavírus-járvány már több, mint egy éve jelen van a világon, beleértve Magyarországot is. Ám az elmúlt napokban megugrott a vírus áldozatainak száma. Csak az elmúlt három napban csaknem kilencszáz életet követelt a betegség. Péntek reggel 285 halálos áldozata volt a koronavírusnak, három nap alatt pedig 868-an vesztették életüket a kór szövődményei miatt.

A járvány eddigi legfiatalabb áldozata egy tizennégy éves lány, de bekerült a statisztikába egy nyolc hónapos csecsemő is, akiről kiderült, hogy nem a koronavírus okozta halálát, de kimutatták a kórt a szervezetében.

A napi halálozások száma március közepe óta folyamatosan emelkedik. Mindennap háromszáz fő körüli az elhunytak száma és ez a szám nem csökken. Szerdán 311 áldozatot követelt a vírus és a pénteki adatok szerint is 285 beteg hunyt el. Müller Cecília elmondta, hogy a 311 fő halála újabb negatív rekord Magyarországon. Ám a tisztifőorvos hozzátette azt is, hogy a húsvéti ünnepek alatt nem tudtak pontos adatokat közölni, ezért azok feltorlódtak, így a szerdai számok a hétvégi és a hétfői halálesetek is tartalmazzák. De csütörtökön sem volt változás, 272-en vesztették életüket a koronavírus miatt.

Az elmúlt napok statisztikái alapján, három nap alatt 868-an hunytak el a fertőzés szövődményei miatt. Bár hazánk oltásügyileg kiemelkedő helyen áll, sajnos a halálozásokat tekintve is az élen áll. Sőt, az összes halottat nézve, egymillió főre számolva is csak Csehország előz meg minket.

Azonban tapasztalhatunk némi biztató jelet is, legalábbis, ami az új fertőzöttek számát illeti. Az elmúlt napokban csökkent a fertőzöttek száma, ám ebben része van a húsvétnak is, mivel az ünnep alatt nem teszteltek annyit, mint előtte. Az is fontos kérdés, hogy a korlátozások enyhítésének hatására változnak-e az adatok.

Müller Cecília csütörtökön elmondta, úgy vélik, hogy a napokban elérhetjük a harmadik hullám platófázisát, azaz a vírus tetőzését. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy ez a szakasz meddig tart majd. Hangsúlyozta, ez rajtunk múlik, így rendkívül fontos, hogy továbbra is betartsuk a szabályokat, viseljünk maszkot és 1,5 méternél közelebb ne menjünk senkihez.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏