Magyarország világelső az elhalálozásokban

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjúja szerint a nem az a lényeg, hogy mikor érjük el a csúcsot, hanem hogy milyen gyorsan tudunk elindulni onnan lefelé. Gondolván itt most az fertőzések tetőzését.

Nagyon úgy tűnik, hogy a harmadik hullám tetőzése még várat magára. Szinte minden héten sikerül egy-egy újabb rekordot megdönteni.

Tegnap 272 áldozat volt, ma már 275 újabb halálesetet regisztráltak.

Ezzel az elmúlt két hét alapján sikerült világelsők lennünk az egymillió főnél nagyobb népességű országok között. A koronavírus 19.499 honfitársunkat ragadott magával.

A miniszterelnök eddig úgy kalkulált, hogy minél kevesebb az elhalálozás, annál jobb. Nyilván ez így is van, de kijelentette, hogy nem azért halnak meg az emberek, mert az orvosok nem végzik jól a munkájukat, hanem azért, mert a vírus halálos. Az orvosok ezzel azonban vitába szállnának. Ennyi beteget szakorvos és ápoló nem tud ellátni. A kormány nem jól mérte fel az intenzívosztályok kapacitását.

A lélegeztetőgépre kötött emberek száma folyamatosan növekszik. Elértük az 1500 főt.

A legtöbb kórházunk a teljesítőképesség határán mozog. Ózdról már a főigazgató küldött drámai hangvételű üzenetet.

11 265 új fertőzöttet találtak. 40 293 elvégzett teszt 28 százaléka lett pozitív. Ez azt mutatja, hogy a járvány még keményen tombol és vannak tartalékai. Az elmúlt két hétben Somogyban, Komárom-Esztergomban és Nógrádban regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet, a lakkoság arányaihoz mérten.

1 803 533-an kapták meg az első oltásukat, 594 662-en a másodikat. A beérkezett vakcinák 37 százaléka nincs felhasználva. Ezek bevizsgálásra várnak, illetve raktárban maradnak a második oltásra.

Táblázatok a 444.hu-ról származnak.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏