Még Hitlernek sem volt bátorsága megtámadni ezt az országot!

Ebben az országban a hadsereg és a polgári lakosság is nagyon jól kiképzettnek számítanak. Nem, ez nem az USA, Oroszország, Izrael vagy Észak-Korea. Képzelj csak el egy olyan országot, ahol szinte minden ember egy katona. Egy ország, ahol az állam minden férfian fegyvert és lőszert ad minden 50 évet betöltött férfinak. Egy ország, amely szinte könyörög azért, hogy a lakosság fegyvert vásároljon, és kedvezményeket is ad ennek érdekében. Egy ország, amely 4 órán belül képes mozgósítania 650.000 katonát, és bizonyos információk szerint 12 órán belül az összes lakosságtot (közel 1.7 millió katonát) képes mozgósítania. Összehasonlításképpen az USA-ban is összesen 1.3 millió katonát tudnak mozgósítani…

Ez egy semleges ország, amely a hegyvídéken helyeszkedik el. A hegyek olyanok, mintha egy erőd falai lennének. A sziklák és hasadékok alagutakat rejtegetnek, amelyek lehetővé teszik, hogy a hadseregnek, hogy eljussanak az ország más pontjaira anélkül, hogy valaki látná őket. Ez az erősen militarizált ország, lehet hogy nem is gondolnád, de Európa szívében van. Ez Svájc!

Svájcban minden férfi számára kötelező a katonaság. Igaz, hogy a katonaság csak 3 hónapig tart, de ez bőségesen elég idő ahhoz, hogy egy férfiból katonát és felelősséggel bíró embert faragjanak. Aztán a fiatal férfiaknak fegyvert, lőszert és egyenruhát adnak, amit köteles hazavinni. A katonaképzés után is rendszeresen visszahívják őket gyakorlatozni, egyenruhájukat és teljes felszerelésüket azonban otthon tartják.

Mire egy férfi betölti a 32 évet, összesen 7-szer hívják be gyakorlatra és ilyenkor 3 hetet kell ott töltenie. Svájc nem vesz részt más országokban zajló fegyveres konfliktusokban, de számos békefenntartó műveletben vállal szerepet. Az erős haderőt csak a békefenntartás érdekében működtetik.

Senki sem tudja kivonni magát a katonai szolgálat alól. Még a milliomosok és a bankárok sem! Tény, hogy részt venni a szolgálatban egy jó lehetőség, ahol mindenki hasznos ismereteket szerezhet. Annak ellenére, hogy ennek az országnak az átmérője csak 300 km, Svájc katonai költségvetése évente meghaladja a 7,5 milliárd dollárt. Ez magába foglal 800 tankot és 350 katonai repülőgépet is.

A polgári lakosság is állig fel van fegyverkezve. Kiszámolták, hogy svájcban hivatalosan 1,5 millió félautomata fegyver és több mint kétmillió pisztolyt tartanak nyilván. A felfegyverzett emberek száma megegyezik a kávét fogyasztók számával.

Nem csoda, hogy még Hitlernek sem volt bátorsága megtámadni ezt az országot! Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg barátaiddal is a Facebook-on!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏