Megdöbbensz, hogy mire használja rengeteg lány a tampont manapság!

Életveszélyes divat hódít az Egyesült Államokban. Józan ésszel fel sem bírjuk fogni, hogy hogyan vetemedhet valaki ilyenre csak azért, hogy ledobjon pár kilót.

Az Egyesült Államok étkezési zavarokkal foglalkozó szakemberei nemrég megkongatták a vészharangot az életveszélyes tampondiéta miatt.
Igen, ez pontosan az, aminek látszik: követői narancslébe, limonádéba vagy vízbe áztatott tampont nyelnek le, annak reményében, hogy sokáig nem lesznek éhesek.Az anorexiás modellek már régen feltalálták a vattagombóc-diétát, amelynek során vattagombócokat nyelnek le, hogy kitöltsék a helyet a gyomrukban, és ne érezzék az éhséget. A tampondiéta ennek a módosított, és ha lehet, még veszélyesebb változata.

A tampont ugyanis épp arra találták fel, hogy saját súlyánál akár 10-szer több folyadékot magába szívjon és megtartson. El lehet képzelni, mit művel a gyomorban, különösen, ha nem is egyedül, hanem többedmagával nyelik le.
A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a folyadékvesztés könnyen halált is okozhat.
A tamponok ráadásul káros anyagokat, például dioxint, szintetikus szálakat, vagy a kellemetlen szagokat csökkentő vegyületeket is tartalmaznak, ezeket pedig szintén nem a legjobb dolog elfogyasztani.
Az orvosok szerint aki egyszer is kipróbálja a diétát, menjen mihamarabb orvoshoz, mert komoly veszélyben lehet. Aki pedig fogyni akar, eszement diéták helyett inkább az egészséges táplálkozáshoz és a rendszeres sporthoz folyamodjon.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏