Megfagyott fejjel ment a 8 éves kisfiú iskolába… amikor a tanár közelebbről megnézte, megszakadt a szíve

A ‘jégfiú’ aki ennyit gyalogolt a farkasordító hidegben, hogy beérjen, szinte szó szerint megolvasztotta a szíveket…

Bejárta a kínai közösségi médiát egy kép egy kisfiúról. A gyerek vékony kabátban, dértől fehérlő hajjal áll az osztályteremben, miközben az osztálytársai a háttérben kinevetik… A fotó az Északkelet-Kínában található Jünnan tartományban készült.

Az iskolaigazgató a sajtónak elmondta, hogy a kisfiú, aki amúgy az osztály bohóca, a testvérével és a nagymamájával lakik, az iskolától 4.5 kilométerre, egy tanyán. A szüleik beköltöztek a városba dolgozni.

A fiú minden nap gyalog teszi meg az egy órás utat az iskolába oda és vissza. Az iskola reggelit és ebédet ad a tanulóinak, fűtés viszont nincsen, amin szeretne az igazgató változtatni.

A kisfiúról készült képek közül az egyiken látszik, hogy összefagyott keze alatt a dolgozaton az szerepel: 100 pontból 99-et ért el. Ez különösen megindította az embereket. Egy nő még karikatúrát is rajzolt a fiúról.

A kommentelők egyfelől elismeréssel szólnak a kisfiú elkötelezettségéről és kitartásáról, és sokan kérdezik, hogyan segíthetnének. Ugyanakkor sokan azt kérdik, miért nem tesz az állam semmit a helyzet javításáért.

A helyi polgármester a média megkeresésére azt javasolta, az aggódó polgárok adományozzanak téli ruhákat a térségben élő szegény gyerekeknek.

A “Jégfiú” egyik napról a másikra szinte híresség lett. A riporterek és a segítő szándékú emberek elárasztották szegényes otthonát, ahol húgával és nagymamájával él. A fiú 28 éves apja is hazatért, hogy kezelje a fia váratlan népszerűségét.

Az apa elmondta, havi 3000 jüant keres (körülbelül 120000 forint), és négy-öthavonta egyszer tud hazautazni, viszont hetente legalább egyszer telefonál. Az édesanya állítólag elhagyta a családját.

A 8 éves Wang Fuman az ideje nagy részében nagyanyjának segít a családi gazdaságban.

Ha felnő, rendőr szeretne lenni, hogy segíthessen elkapni a rossz embereket. Idén az újévi fogadalma az, hogy keményen tanul, és keres egy kis pénzt, mert gyógyszert szeretne venni beteg nagymamájának.

A “jégfiú” aki ennyit gyalogolt az iskolába menet a farkasordító hidegben, történetével megolvasztotta a szíveket…

Wang Fumanreally megmutatja, mennyire fegyelmezett és mennyire érdekli az oktatás.

Minden gyermek megérdemli, hogy tanulhasson, és minden gyermeknek lehetővé kell tenni, hogy elfogadható körülmények között járhasson iskolába. Kérjük, oszd meg, ha egyetértesz.

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏