Megharapta a hörcsöge a 9 éves kislányt, majdnem az életébe került

A legtöbb gyermek szeretne valamilyen háziállatot tartani. Van, aki azért, mert szeretné egész nap simogatni, van, aki azért mert szeretne egy hű társat magának, mások pedig azért, hogy betaníthassák különböző trükkökre. Ilyenkor a legtöbben a kutyára asszociálnak, de bizony nagyon sok olyan gyerek van, akik valamilyen rágcsáló mellett teszik le voksukat, legyen az nyuszi, tengerimalac vagy hörcsög.

Sapphire Swannack is eme gyerekek közé tartozott. Édesanyja vett neki egy hörcsögöt, akivel mindig nagyon szépen bánt, etette, itatta, játszott vele, gondoskodott róla…stb. Egy nap, amikor kezében tartotta kedvenc kis hörcsögét, az állat hirtelen megharapta őt az ujján.

Édesanyja, a 31 éves Lucie azonnal ellátta a sebet, és antibiotikumot adott neki. Csak feltételezhette, hogy lánya ettől rendbe jön, de nem így lett. Úgy nyilatkozott, hogy hallotta, az állatok harapása fertőző lehet, ezért adott neki orvosságot. Néhány nappal később viszont a probléma nem szűnt meg…sőt.

“Láttam, hogy aggasztó vörös kiütés terjed a karján, ezért azonnal kórházba vittem” – mondta Lucie.

Az orvosok infúziót adtak a lánynak, mert pulzusa nagyon felgyorsult. Szegényt először a covid osztályra vitték, mivel lázas is volt, ám a teszt szerencsére negatív lett. Másnap reggel egy műtéten esett át, ahol alaposan kifertőtlenítették a sebet, majd összevarrták. Kiderült, hogy a fertőzés elkezdett a szíve felé terjedni, és ha nem veszik időben észre akár meg is halhatott volna.

Kiderült, hogy a hörcsög harapásból adódó súlyos fertőzések csak nagyon ritkán fordulnak elő. Viszont mindig célszerű megnézetni egy orvossal!

Sapphire kis hörcsögét egy rokonhoz vitték át, míg ők kórházban vannak. Lucie figyelmeztette őket, hogy csak kesztyűben érjenek hozzá, ha takarítják a ketrecét.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏