loading...

Megszülheti gyermekét, aztán kivégzik!

Egy szudáni bíróság halálra ítélte azt a 27 éves nőt, akit azzal vádolnak, hogy elhagyta az iszlám hitét, mert férjhez ment egy keresztény férfihoz. A nő 8 hónapos terhes, és a verdikt szerint a szülés után kell majd a büntetést megkapnia, vagyis először megkorbácsolják, majd felakasztják.

no11

( a kép illusztráció )

A szudáni nő apja muzulmán vallású, de anyja kereszténynek nevelte. A bíróság három napot adott arra, hogy megtagadja a keresztény vallását és visszatérjen az iszlámhoz, ezt azonban nem volt hajlandó megtenni. Vallomásában azt mondta, mindig is keresztény volt, és sosem hagyta el a hitét. A kirótt büntetés a keresztény házasságért 100 korbácsütés, az iszlám megtagadásáért pedig akasztás – írja a Telegraph.

no21

Meriam Yehya Ibrahim, férjével

A döntés ellen az ügyvéd fellebbez, a nemzetközi jogvédő szervezetek pedig egyhangúan elítélik az esetet. Az Amnesty International szerint „gyűlöletes, és eleve soha szóba sem szabadna, hogy jöhessen az, hogy egy nőt halálra lehet ítélni a hitének megválasztása miatt, és korbácsolásra, amiért egy másik valláshoz tartozó férfihoz ment feleségül.

loading...

Ezt láttad már?

17 érdekes tény, amit sosem gondoltunk volna a legnépszerűbb világmárkákról

Gondoltad volna, hogy a Volkswagen valójában nem autóból gyártja a legtöbbet? Hát azt, hogy az …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?