loading...

Megszülheti gyermekét, aztán kivégzik!

Egy szudáni bíróság halálra ítélte azt a 27 éves nőt, akit azzal vádolnak, hogy elhagyta az iszlám hitét, mert férjhez ment egy keresztény férfihoz. A nő 8 hónapos terhes, és a verdikt szerint a szülés után kell majd a büntetést megkapnia, vagyis először megkorbácsolják, majd felakasztják.

no11

( a kép illusztráció )

A szudáni nő apja muzulmán vallású, de anyja kereszténynek nevelte. A bíróság három napot adott arra, hogy megtagadja a keresztény vallását és visszatérjen az iszlámhoz, ezt azonban nem volt hajlandó megtenni. Vallomásában azt mondta, mindig is keresztény volt, és sosem hagyta el a hitét. A kirótt büntetés a keresztény házasságért 100 korbácsütés, az iszlám megtagadásáért pedig akasztás – írja a Telegraph.

no21

Meriam Yehya Ibrahim, férjével

A döntés ellen az ügyvéd fellebbez, a nemzetközi jogvédő szervezetek pedig egyhangúan elítélik az esetet. Az Amnesty International szerint „gyűlöletes, és eleve soha szóba sem szabadna, hogy jöhessen az, hogy egy nőt halálra lehet ítélni a hitének megválasztása miatt, és korbácsolásra, amiért egy másik valláshoz tartozó férfihoz ment feleségül.

loading...

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?