Mészáros Lőrinc már Magyarország legnagyobb földgázelosztójára is rátette a kezét

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta, hogy “a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Opus Global Nyrt. megvásárolja a svájci központú MET-csoporttól az MS Energy Holding AG 50 százalékát, amivel a tőzsdei társaság 49,57 százalékos részesedést szerez a TIGÁZ Földgázelosztó Zrt.-be” – írja a GVH.

Továbbá azt is leszögezték, hogy nem áll fenn olyan ok, ami indokolttá tenné a tisztességtelen piaci magatartás miatti vizsgálat elrendelését.

A vállalat az elkövetkezendő időszakban Opus Tigáz Gázhálózati Zrt. néven folytatja tevékenységét, illetve a tranzakció zárásakor az Opus Global Nyrt. irányítási joggal is rendelkezik majd a földgázelosztó társaságban.

Ez pedig azt jelenti, hogy Mészáros Lőrinc már Magyarország legnagyobb földgázelosztójára is rátette a kezét. Mészáros hatalmas vagyona ezzel tovább nő, ugyanis a Tigáz tartja fenn hazánk leghosszabb, több mint 33 ezer kilométeres hálózatát, ami “2019-ben 32 milliárdos bevételt, 6,7 milliárdos üzemi eredményt és 2,3 milliárd forintos” hasznot produkált.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏