Mi történik itt? Egyre több beoltott ember fertőződik meg.

Egyre több olyan információ lát napvilágot, miszerint a nemrégiben beoltott emberek elkapták a koronavírus fertőzést. Akkor most mi értelme az egésznek? Vagy egyes emberek szervezetében nem alakított ki védettséget a vakcina? Mi az orvosok álláspontja minderről?

Először az USA-ban lehetett hallani egy 27 éves gyógytornász lányról, Hanna Rewers-ről, akit a járvány kezdete óta hetente legalább egyszer leteszteltek covid-dal kapcsolatban. Egyszer csak pozitív lett az eredmény. Gondolta biztos téves az eredmény, hisz hallottunk ilyenről, hogy a gyorsteszt minden, csak nem megbízható. De az azt követő ellenőrzéseken is pozitív eredmény jött ki és bebizonyosodott, hogy a lányt valóban elérte a kór. Hannah teljesen ledöbbent, hiszen egészségügyi alkalmazottként már tavaly decemberben megkapta az első Pfizer vakcináját, majd három héttel később a másodikat. A második oltás és a fertőzés között két hónap telt el.

Hogy ez mennyire normális? Mondhatni teljesen!

Természetesen egyik vakcina sem tökéletes. Előfordulhat, hogy a szervezet nem úgy vagy egyáltalán nem reagál rá. A kutatók azóta is figyelik azokat az eseteket, melyeknél beoltott személyek fertőződtek meg. Több ilyen is van. Szinte minden országból érkeztek már jelentések. A koronavírus vakcina lényege, hogy megóvjon a súlyos lefolyású betegségtől. Magyarán elkerülhetjük a kórházi ápolást és a halált. Ez az oltás lényege. Ettől függetlenül a teljesen beoltott személyek továbbra is megfertőződhetnek, de a kór lefolyása lényegesen enyhébb. A beoltott és megfertőződött emberek esetén kevesebb, mint 5% a súlyos betegség esélye.

A kutatók szerint az ilyen áttöréses esetek nem ritkák és nem csak a koronavírus esetén fordulhatnak elő. Gyakorlatilag bármelyik más oltásnál is megfigyelhető.

Azért azzal mindenkinek illik tisztában lennie, hogy az oltás nem jelenti azt, hogy mostantól maszk nélkül, kézen állva rohangálhatunk a TESCO-ban és liheghetünk honfitársaink nyakába. Az oltás ellenére is óvatosnak és legfőképpen türelmesnek kell lennünk. Ez egy ilyen időszak…

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏