Miért a negyedik ujjadon hordod a jegygyűrűt? Megdöbbensz, ha megtudod az okát!

A világon számtalan különböző esküvői szokás létezik, de egy egészen biztosan a legtöbb népnél megegyezik, mégpedig az, hogy melyik ujjra kerül a jegygyűrű.

ujj

Bizonyos magyarázat szerint egy japán hagyomány alapján került a jegygyűrű a negyedik ujjunkra. Miért pont a negyedik a gyűrűs ujjunk? A teljesen egyszerű, és logikus választ az alábbi videóban is láthatjuk. Próbáljuk ki!

Fordítsuk egymással szembe a két tenyerünk, mintha imádkoznánk, az ujjainkat támasszuk egymásnak, kivéve a középső ujjakat, azokat hajtsuk lefele.

1. Próbáljuk meg szétnyitni a hüvelykujjakat. Ez könnyen fog menni. A hüvelykujj a szülőket szimbolizálja, és azt, hogy ők fontos részei az életünknek, de egyszer távolabb kerülünk egymástól, elhagyjuk a családi fészket.

2. A mutatóujj a testvéreket, barátokat szimbolizálja. Ezt is könnyedén szét tudjuk nyitni, hiszen bármennyire is összetartozunk, idővel távol kerülünk egymástól

3. A kisujj a leendő gyerekeidet szimbolizálja, ezt is könnyedén szét tudod nyitni, hiszen egyszer majd ők is kirepülnek a fészekből

4. Na most próbáld meg a két gyűrűsujjadat eltávolítani egymástól. Nem lehet. A két ujj közötti kötelék elszakíthatatlan, ezért került a negyedik ujjra a gyűrű.
Forrás: Twice.hu

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏