Mindenképpen kell a sz e x – Íme, a legújabb felfedezések arról, miért is fontos életedben a sz e x.

Mi történik, ha nem élsz rendszeres nemi életet? Hogyan hat egészségedre az intimitás hiánya? Íme, a legújabb felfedezések arról, miért is fontos életedben a szex.

1000_ztefuz_20150107_180240

A legjobb kozmetikus
Megfigyelték, hogy az oldott szexuális együttlét, valóban átélt gyönyör után sokkal kisimultabbak a nők vonásai. Az orgazmus pillanataiban ugyanis megnövekszik a vérnyomás, vérbőség lép fel a test több tájékán, így az arcban is. Az egészséges, rendszeres arcpír kisimítja az arcbőrt, megelőzi a korai ráncosodást, vagy segít kivasalni a már meglévő árkokat.

Gyógyír depresszió ellen
Pszichés problémák ellen is védve vagy, ha kiegyensúlyozott a nemi életed. Az orgazmust közvetlenül megelőző pillanatokban a szervezetben nagy mennyiségű oxitocin termelődik, amelynek hatására megnő az endorfinok, vagy más néven boldogsághormonok szintje az agyban, melyek a jó hangulatért felelős vegyületek. A rendszeres nemi életet élő hölgyek jobban alszanak, pihentebbek, jobban bírják a terhelést.

Ez érdekes!
Egy amerikai vizsgálat azt is bebizonyította, hogy akinek a párja az együttlét során nem használ gumióvszert, ritkábban lesz depressziós, mint az óvszert használók nőtagja. Az eredményt azzal indokolják, hogy a spermával nagy mennyiségű prosztaglandinnak nevezett vegyület jut a női szervezetbe, amely jótékony hatású a hangulatingadozások szempontjából.

Erősíti az immunrendszert
Ma már az is tudományos tény, hogy azok körében, akik heti rendszerességgel élnek szexuális életet, magasabb az immunglobulin nevű ellenanyag koncentrációja a vérben. Vagyis sokkal erősebb immunrendszerrel rendelkeznek, és könnyebben legyőzik a betegségeket is.

Fejleszti a memóriát!
Okosabbá tesz a szex? Na persze! Mondhatnád azonnal, de vizsgálatok során már azt is kiderült, hogy egy intenzívebb együttlét után, idegsejtek jönnek létre az agy azon területén, mely a hosszú távú emlékezetért felelős. Arra azért felhívták a figyelmet, hogy ez a termelődés az orgazmus után azonnal leáll, így a sejtek csak akkor maradnak életben, ha mentális tréninggel, vagyis rendszeres tanulással fejleszteni kezded őket.

A legjobb sport
Számtalan kifogásod lehet arra, miért nem mozogsz és miért nincs időd edzőterembe járni. Nos, erre is az egyik legjobb megoldás a szex lehetne. Hiszen bármikor belevághatsz, és igazán nem kerül semmibe. Az aktus és az orgazmus alatt ugyanis számos élettani változás megy végbe a szervezetben, amelyek hasonlók egy kiadós kardioedzés hatásaihoz. A szív munkája fokozódik, a pulzus megemelkedik, a véráramlás gyorsul, a vérnyomás nő. A légzésszám fokozódik.

…és ez még nem minden, hiszen a szex:
– Csökkenti az emlőrák, prosztatarák kockázatát
– Segíti a jó alvást
– Fokozza a termékenységet
– Csökkenti a fájdalmakat
– Enyhíti a menstruációs görcsöket
– Segíti a személyes fejlődést

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏