Mindenki azt hiszi, hogy terhes ez a 35 éves alkoholista nő. Valójában azonban nem baba van a hasában.

A 35 éves nő úgy nézett ki, mint egy teljesen hétköznapi terhes anyuka. Az idegen gyakran átadták neki az ülésüket a buszon, hogy megpihenhessen. Valójában azonban nem volt terhes. A dolog sokkal ennél sajnos sokkal komplikáltabb.

A nő már évek óta dolgozott pultosként. Sajnos a munkájának köszönhetően az italozás rabja lett. Naponta három üveg bort ivott meg, ami végzetesen károsította máját. Ennek köszönhetően a májban feldolgozandó összetevők a hasüregbe kerültek.

Májcirrózis esetén hegszövet helyettesíti az egészséges szövetet. Ennek eredményeképpen a nőnek folyadékvisszatartása volt, amitől a gyomra felfúvódott és úgy nézett ki, mint egy terhes nő. Az állapot neve hasvízkór.

Jo-nak háromhetente kórházba kell járnia, hogy a felesleges folyadékot eltávolítsák a testéből. Az eljárás rettentő fájdalmas. Körülbelül 12 liter folyadékot szívnak ki belőle egy alkalommal. Sajnos szükség van rá ilyen helyzetekben. Ez a folyadék olyan tápanyagokat és méreganyagokat tartalmaz, melyeket a májnak kellett volna feldolgoznia.

A 35 éves Jo megtapasztalta a túlzott italozás tragikus következményeit. Sajnos ez nem csak egy kósza másnaposság, vagy kiesett emlékek. A szeszes italok rendszeres fogyasztása számtalan súlyos betegséghez, sőt halálhoz vezet.

A nő egyetlen esélye a májátültetés, de sajnos még ez sem lesz garancia arra, hogy túléli.

Az masszív italozás mögött számtalan dolog állhat. Néha csak egy fiatalos hóbortnak indul az egész. Jó hétvégén betintázni picit. Aztán jönnek a hétköznapok is és a végén már teljesen szétestünk. Állhat a dolog mögött lelki probléma is, melynek enyhítését az alkoholtól várjuk.

A fiatalok között sokan “egyszer élünk” életet élnek. Az ital, a tudatmódosítók mind olyan következményekkel járhatnak, ami végzetes. A kórházakban lényegesen több 30 év aluli ember van súlyos májkárosodással, mint gondolnánk. Ennek előfordulása egy statisztika szerint 117 százalékos és 20 százalékos növekedésről számoltak be az elmúlt tíz évben.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏