Mindkét szülő csaknem hat láb magas. De amikor megszületett a babájuk, nem számítottak erre a meglepetésre.

A huszonhárom éves Jaime Jenkins és élettársa, Jakob Lang, Sydneyben(Ausztrália), már nagyon várták, hogy megszülessen az első babájuk. Azonban már a 12. héten az ultrahang kimutatta, hogy valami nincs rendben. Gyötrelmes hetek teltek el, amely alatt a fiatal, reményteljes szülők tervezték a közös jövőjüket, de ugyanakkor nem tudták, hogy mi a baj, a még meg sem született lányukkal.

hatlab-magas7

Csak néhány héttel a szülés előtt, az orvosoknak szembesíteniük kellett Jaime-t a kegyetlen igazsággal: a lányának nem nőtt tüdőszövete és azt tanácsolták neki, hogy ne szülje meg a babát. “Éreztem, ahogy rúg, és már nevet is adtunk neki, az nem lehet, hogy ne adjak esélyt neki az életre” mondta a fiatal anya.

hatlab-magas4

Amikor Helena a világra jött, az új szülők felkészültek a búcsúra. Az orvosok nem láttak esélyt a túlélésre. De minden nehézség ellenére, a baba erősebb és erősebb lett, meglepve a szülőket, de még inkább, az orvosokat. Hat hét után a szülők végül megtudták a lányuk diagnózisát: Helena egy igen ritka törpeségben szenved.

hatlab-magas8

Összességében Helena háromszor is elkerülte a halált, mert el kellett végezni rajta számos műtétet, és az élete első három hónapját a kórházban töltötte. Ez idő alatt, a szülei megtanulták, hogyan kell helyesen gondoskodni róla, mert ő különleges bánásmódot igényel, sok időt, törődést.

hatlab-magas3

Közben Helena szülei megtudták, hogy mindketten hordozzák ugyanazt a ritka törpeség gént – annak ellenére, hogy mindketten majdnem hat láb magasak (kb 182 cm).

hatlab-magas2

Gyakran öltöztetik fel őt tündér és hercegnőruhákba, hogy egy cseppnyi fényt hozzanak Helena életébe és ellensúlyozzák a sok vizsgálatot, amit el kell viselnie. Olyan, mint egy valódi kis ruhamodell. A kislány úgy tűnik jól érzi magát, mert mosolyog minden egyes fényképen. Nemrég ünnepelte az első születésnapját.

hatlab-magas5

A szülők megosztották Helena történetét, és a nehézségeket, amivel szembe kellett néznie, a saját Facebook oldalán. “Helena már lenyűgözött minket sok szempontból, ő egy igazi kis csoda, és remélem, a történet segít más szülőkön, akik ugyanezzel a helyzettel néznek szembe” mondta Jaime.

hatlab-magas1

Helenának havonta kétszer kell mennie az orvoshoz, de ez idő között, a szülei megadják neki a legjobbat, hogy az életét élvezetessé és felejthetetlenné tegyék. És ki tudja? Talán egy nap majd egy híres modell válik belőle.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏