Napi egy korty ebből a keverékből tökéletesen megtisztítja a májunk, ráadásul fiatalít is!

A máj a szervezet legnagyobb mirigye, kulcs- és létfontosságú szerepet tölt be az egész szervezet működésében. Ezért, ha azt szeretnénk, hogy kiegyensúlyozott és egészséges életünk legyen, védjük májunkat, könnyítsük meg a munkáját.

citrom-oliva-olaj

A következő májtisztító készítmény elkészítéséhez csak egy percre lesz szükségünk, ezért kár is gondolkozni azon, hogy megéri-e a fáradtságot. Ha a májunk valamit is számít, akkor igen.

A máj felel azért, hogy a vér tisztán és egészségesen keringhessen a szervezetbenés megfelelően képes legyen ellátni a feladatát is. A májnak szerepe van az emésztőrendszer optimális működésében, hiszen a bekerülő táplálékokból származó méreganyagokat kell kiszűrnie.

Ha egészséges a májunk, tele vagyunk energiával, erővel, az arcunk, az egész testünk is szebbnek, egészségesebbnek fog látszani és ez a közérzetünkre is pozitív hatással van.

Ha mindennap alkalmazzuk ezt a májvédő praktikát, akkor azok, amikről fennebb írtunk, mind valóra válhatnak.

Annyit kell tenni, hogy ébredés után 1 fél evőkanál olívaolajat össze kell keverni egy egész evőkanálnyi frissen facsart citromlével.

A citromban sok a C-vitamin, amely a májnak tesz nagyon jót, emellett kitisztítja a vérereket, csökkenti a káros koleszterinszintet.

Erőss, savanyú íze aktiválja azokat az idegpályákat és hormonokat, amelyeket összekötik az emésztőrendszert a májjal.

Az olívaolaj csökkenti a keringési betegségek kialakulásának kockázatát, a magas trigliceridszintet, és megelőzhető fogyasztásával a magas vérnyomás és a stroke is. Ez még nem minden, hiszen az extraszűz olívaolaj remek gyulladáscsökkentő, segíti a szénhidrátok lebontását és a vérereket is ismét rugalmassá teszi.

A citromlé és az olívaolaj megszépíti a bőrt, eltünteti a szemek alatti barnás foltokat, ezáltal sokkal egészségesebbnek, és fiatalabbnak fogunk látszani.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏