Nem kaphat védettségi igazolványt, akit külföldön oltottak be

Végre megkezdődött az, amire mindnyájan vártunk. Megindult a nyitási folyamat. Sokan úgy érzik, hogy egy kicsit felelőtlenül vágtunk bele a hétvégébe, hiszen a teraszok nyitását elég rendesen megünnepelték szerte az országban. Hömpölygő, dülöngélő embertömeg mindenütt, mintha nem is lenne semmiféle vírus.

A miniszterelnök pénteki tájékoztatója szerint végre értelmet nyerhet a védettségi igazolvány megléte is. Úgy néz ki, hogy május elsejétől fontos lehet, ha rendelkezünk igazolvánnyal. Jelenleg azok kaphatták meg, akik átestek a COVID-on vagy részesültek legalább egy oltásban Magyarországon.

Ez fontos, ugyanis a külföldön kapott védőoltás elméletileg semmit sem ér. A telex.hu egyik olvasója is azzal szembesült, hogy a Szeribában kapott két Pfizer vakcinájára nem kaphatták meg itthon a védettségi igazolványt.

A magyar állampolgárok külföldi oltásáról nem vezet Magyarország nyilvántartást. Csak akkor kaphatunk igazolást, ha az oltás itthon történt. Kérdés, hogy mi van a külföldön szolgálatot teljesítő honvédekkel, diplomatákkal. Vagy azokkal, akik a lezárások miatt nem tudtak hazautazni?! Mi van az itthon munkát végző külföldiekkel? Mi van azokkal, akik az első oltást megkapták külföldön? Jelentkezhetnek itthon a másodikra? Sok a kérdés…

Mivel TAJ-számot, nevet és címet kell megadni, így nincs akadálya annak, hogy egy külföldi Magyarországon kapja meg a védőoltást. Sőt! Meglehetősen sokan benne vannak a rendszerben.

A kormány szerint 4 millió beoltottnál nyithatnak a fürdők, fitnesztermek, mozik, színházak stb. Ezek látogatása oltási igazolványhoz kötött. Sokan úgy vélik, hogy ezzel a kormány az oltásokat szeretné egy picit “népszerűbbé” tenni, ugyanis megugrott a regisztrálók száma. Ez annak köszönhető, hogy a legtöbben úgy gondolják, hogy a nyári nyaralások, wellnesshétvégék a kis plasztikkártyától függnek. Inkább beoltatják magukat, minthogy otthon kelljen ücsörögni a 40 fokos panelben.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏