Nyugdíjából alig él meg Zalatnay Sarolta!

Ilyen kevés a nyugdíja Zalatnay Saroltának.

Isteni sugallatra kezdett el tartalékolni az énekesnő.

Képtelen kijönni nyugdíjából és abból a kis zenei támogatásból, amit kap Zalatnay Sarolta. Az énekesnő nyugdíja mindössze 63.000 forint, lánya támogatása nélkül nem tudná fenntartani magát.

“Tavaly több mint száz fellépésem volt, és valami isteni sugallattól vezérelve ebből tartalékoltam. Mintha a gondviselő ösztökélt volna: „tegyél félre!” Pedig idénre is volt sok meghívásom. A raktárkoncert is nagyon jól jött, persze nemcsak nekem. Tizenhárom zenészemmel örültünk neki. Havi 40 ezer forintos támogatást kapok a Music Hungary Szövetségtől, ami a 63 ezer forintos nyugdíjammal is maximum a túléléshez lenne elég” – nyilatkozta a Blikknek az énekesnő.

Bár 1966 óta énekel, a nyugdíjjárulékát 1989-től számítják, így 23 éve kiesett a nyugdíjjogosultságból. Bár nehezen viseli, hogy a jelenlegi helyzet miatt nem koncertezhet, nagyon örül annak, hogy lánya, Niki hazatért Angliából.

“Tulajdonképpen most Niki a családfenntartó. Niki nélkül ez most nem menne. Megható volt, amikor azt mondta: „anya, eddig te tartottál el engem, most rajtam a sor” – mondta a lapnak Zalatnay Sarolta.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏