Ő a világ legszebb légiutas-kísérője – Meg fogsz lepődni, hogy milyen származású!

Tartja a mondás, hogy a magyar nők a legszebbek a világon. Sőt, azt is szokták mondani, hogy bizonyos szakmákban és sportban is az élmezőnyben járunk. Ha jól belegondolunk szinte nincs egyetlen olyan külföldön végzett kutatás, amiben ne lenne legalább egy magyar származású tudós, aki maximálisan kiveszi a részét a munkálatokban.

Jelenlegi cikkünkben a világ legszebb légiutas-kísérőjét fogjuk bemutatni, aki szintén magyar származású. A 25 éves Szonja a Wizz Air légitársaság vezető légiutas-kísérője. A lány olyan nagy népszerűségnek örvend az utasok körében, hogy vannak, akik csak akkor utaznak, ha ő a gépen van. Igaz, románcban nem reménykedhetnek, mivel Szonja boldog házasságban él pilótaként tevékenykedő férjével.

Ez a hivatás néhány évtizeddel ezelőtt vált népszerűvé. A stewardessek üzleti tevékenység keretén belül látogathattak el számos országba. Eme hivatással felfedezhették a világ legtávolabbi helyeit is. Ma már sokan csak légi pincérnőnek tekintik ezeket a hölgyeket, pedig szakmájuk igényes és nehéz is. Ez a toborzásuk elején világossá válik. A légiutas-kísérőknek egészségesnek, fittnek kell lenniük, ezen kívül jól kell úszniuk, ha a gépnek a vízen kellene kényszerleszállást végrehajtania.

Komoly fizikai edzéseken kell átesniük és olyan túlélési technikákat tanulniuk, amivel nemcsak magukat menthetik meg, de az utasokat is.

A légiutas-kísérőknek nem olyan könnyű az élete, mivel a magánéletüket a beosztásukhoz kell igazítani. Például számukra nincsenek szabad hétvégék, vagy karácsony a családdal, nyaralni is csak úgy mehetnek el, vállalják a készenlétet.

A szakmán belül nincs szigorúan vett felső korhatár. Ennek oka lehet az is, hogy a felvétel során hamar kiderül, hogy ki alkalmas erre a munkára és ki nem. Ennek ellenére persze az utasok jobban ragaszkodnak a vonzó légiutas-kísérőkhöz.

Szonja Gresa már szerzett olyan hódolókat, akik csak akkor utaznak A-ból B pontba, ha ő jelen van. Ennek tükrében nem csoda, hogy elnyerte a világ legszebb légiutas-kísérője címet. Instagram-profilját több mint 44 ezren követik, s ez a szám napról napra nő.

A lány mindent megtesz, hogy profilja érdekes legyen a követők számára. Gyakran olyan képeket tesz közzé, melyek a fedélzeten, vagy az előtt készültek. Megosztja sminkelési titkai, hobbiját amivel csak még érdekesebbé válik az emberek számára. Szonja 2019-ben hozzáment szerelméhez, aki pilótaként dolgozik a Wizz Airnél.

Egyébként 2017-ben került a céghez és rövid idő után előléptették vezető légiutas-kísérővé.

Íme néhány kép róla mikor épp nem dolgozik:

Budapesten

Szerintetek is szép? Utaznátok vele egy gépen?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏