Orbán Viktor: Az érettségiig zárva maradnak a középiskolák, a foci-EB meg lesz tartva.

Orbán Viktor a Kossuth rádiónak tett nyilatkozatában kitért a nyitás üteméről. Újabb, fontos információkat tudhattunk meg.

Szépen lassan (de leginkább lassan) elkezdődött a nyitás folyamata. Legalábbis szerdától újra lehet körmöshöz, fodrászhoz menni. Van lehetőségünk tavaszi ruhákat vásárolni, noha egyelőre döcögve, ugyanis csak adott számú ember lehet a boltokban, ami a nagyobb szupermarketekben okozott némi fennakadást. Az ilyen üzletekben, ugyanis kötelező minden embernek bevásárlókosarat tologatni. Így van lehetőség szabályozni az üzletben lévők számát. Bajban vannak azok, akik családostól szoktak Tesco-zni.

Mit tudunk még?

Egyértelműen mindenki vakcinát szeretne. A bajorok, osztrákoknak megfelel az orosz oltóanyag is. Magyarországon is úgy tűnik, hogy noha a Pfizer a legnépszerűbb, a legtöbben beérik bármelyikkel. Talán az AstraZeneca, amire sokan húzzák a szájukat. A bal oldal törvényjavaslata szerint be kellett volna tiltani az orosz és a kínai oltóanyagot, viszont ez esetben hatalmas mennyiségű vakcinának mondanánk nemet, aminek hatására több ezren halnának meg.

A 18 éven aluliak oltásáról egyelőre nem szól a fáma. Április 19-én nyithatnának az iskolák, de az érettségi már a küszöbön van, így nincs sok értelme a középiskolákat kinyitni. Erre vélhetőleg május 10-én kerül sor és csak írásbeli érettségik lesznek, ahogy tavaly is.

A 65 év felettiek oltása remek ütemben halad. Már a 90 százalékuk megkapta az oltóanyagot. Ők voltak a legnagyobb veszélyben.

A tervek szerint június elejére 7 millió felnőtt, magyar állampolgár kapná meg a vakcinát. Most már az is aggasztja a miniszterelnököt, hogy több vakcinánk lesz, mint ahányan beregisztráltak. Június 15-én kezdődik a foci-Eb, melynek résztvevői meg fogják kapni az oltást, így részt vehet az eseményen.

A brit mutáns továbbra is aggasztó, ugyanis kíméletlenül pusztít. Sokkal erősebb, mint a tavaly megismert vírus. Orbán Viktor szerint meg kell semmisíteni, ugyanis az izolálás és az elzárkózás csak lassítja a terjedését. Az oltás az egyetlen fegyverünk ellene. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy háborús hangulat van. Szerinte csak akkor juthatunk el a “békéig”, ha elég ember lesz beoltva.

A regisztráltak száma átlépte a 4 milliót tegnap. 2 millió 700 ezer honfitársunk van már beoltva. Májusra meglesz a 4 millió. A tervek szerint.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏