Panasz nélkül szolgált fel minden nap ennek az öreg, mogorva férfinak. De amikor elhunyt, rájött, ki is volt ő valójában.

Aki valaha dolgozott felszolgálóként étteremben, az tudja, hogy mindig mosolyogni kell a vendégekre.Azonban néha ez nagyon nehéz, különösen, ha valaki esetleg nem érdemli meg.

A pincérnő, Melina Salazar ennek az elvnek a mestere. Amikor szembesült egy vendéggel, aki folyamatosan panaszkodott, morgott, és csak problémát okozott, mindig mosollyal szolgálta fel neki az ételt. A végén ő volt az egyetlen pincérnő a Luby étteremben (Brownsville, Texas) aki beleegyezett, hogy felszolgál neki.

A vendég neve Walter “Buck” Swords volt. Ő egy 89 éves második világháborús veterán. Nyűgös, és durva volt, néha sértő volt, amikor leadta a rendelését. A férfi rémálom volt az étterem dolgozóinak, aki szinte naponta bejárt.

panasz

De Melina ott volt, nap nap után. Végtelen türelemmel, vette fel a férfi rendelését és mindig sikerült úgy felszolgálni az ételét, ahogy ő akarta. (Tetszett neki, ha az étel tűzforró volt, ami valószínűleg megégette volna egy átlagos ember nyelvét!) A rossz indulata ellenére, Melina mindig nagylelkű mosollyal válaszolt.

Hét év napi rutin után, Walter egyszer csak nem jött többet. Melina kezdett csodálkozni, hogy hol lehet. Egy nap rábukkant a gyászjelentésére, ahogy végig futotta az újságot. Nem sokkal ezután meglepődött, amikor az ügyvédek felvették vele a kapcsolatot, hogy tájékoztassák, amiért mindig kedves volt vele, hagyott rá örökséget. Alig tudta elhinni. “Amikor felszolgálsz valakinek nap mint nap – még ha goromba is a vendég – nem azért teszed, hogy valamiféle jutalmat kapj.” És mégis élete legnagyobb meglepetése érte, mert megjutalmazták, amit ő biztosan megérdemelt! A veterán ráhagyott 50,000 dollárt (több mint 14 millió forint) és egy autót.

Melinát arra kérték, hogy mondja el a történetét a helyi médiában, amely itt megtekinthető:

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏