Pár napon múlt az 1 éves kisfiú élete – Nem fogod elhinni miben szenvedett!

Emma Day nagyon reméli, hogy története minden szülő számára figyelemfelhívó lesz! Emma megosztotta a világgal, hogy majdnem elveszítette gyermekét. Az édesanyának fogalma sem volt arról, hogy fiának, Charlienak milyen komoly egészségügyi problémái vannak. Akkor kezdett el igazán aggódni, mikor látta, hogy fia indokolatlanul elkezdett fogyni és ingerültté vált.

Ő és Charlie apja, Tom az utolsó pillanatban vitték el orvoshoz, miután Emma elolvasott egy cikket a Grimsby Telegraphban. Abban az állt, hogy egy 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő diák életét vesztette. A cikkben az is szerepelt, hogy a betegség tünetei olykor észrevétlenek lehetnek.

“Charlie 18 hónapos volt, mikor észrevettük, hogy megváltozott a viselkedése, amit annak tudtunk be, hogy aktívabbá vált és épp járni tanult. Később viszont feltűnt, hogy fogyni kezdett.” – mondta Emma, ​​a lincolnshire-i Benniworth-ből.

“A Grimsby Telegraph-ban olvastam egy történetet egy fiúról, akinek 1-es típusú cukorbetegsége volt. A tünetei nagyon hasonlítottak Charliéra ezért gyanakodni kezdtem.” – folytatta.

Péntek este elvitték a háziorvoshoz és elvégeztek rajta egy egyszerű tesztet, ami kimutatta a problémát. Kiderült, hogy a ketonjai veszélyesen magasak voltak. Az orvos azt mondta, ha nem mentek volna el, akkor nagy valószínűséggel nem élte volna túl a hétvégét. Szerencsére stabilizálták az állapotát, és megmutatták valamint elmagyarázták nekik hogyan kell megfelelően kezelni az állapotát.

“Döbbenetes, hogy olyan változásokat is alaposan meg kell figyelni egy gyerekben, hogy mennyit iszik vagy milyen gyakran jár WC-re. Úgy tűnik egy ilyen észrevétel képes megmenteni egy ember életét. A fiam konkrétan 48 órányira volt attól, hogy meghaljon.” – mondta Tom.

Mit kell tudni az 1-es típusú cukorbetegségről? – Ennél a cukorbetegségnél, a hasnyálmirigy azon sejtjei, mely az inzulintermelésért felelősek, elhalnak, ezért nem tudják feladatukat ellátni. A beteg egész életében kívülről adagolt inzulin pótlásra szorul. Általában gyerekeknél és fiatal felnőtteknél fordul elő. Ha nem veszik időben észre a tüneteket, a betegség nagyon veszélyessé válhat.

Ezeket a tüneteket kell fiatalkorban figyelni:

WC – gyakori WC-re járás, vagy ágyba vizelés
Szomjúság – folyamatosan innia kell
Fáradékonyság – indokolatlan fáradtság alakul ki ok nélkül
Súlyveszteség – megmagyarázhatatlan okokból kifolyólag fogyni kezd.

Amennyiben felismered a tüneteket, azonnal fordulj orvoshoz! Egyébként az 1-es típusú cukorbetegség egy egyszerű vérvizsgálattal diagnosztizálható és inzulin segítségével kezelhető, hogy megakadályozza az életveszélybe kerülést. Ha a vércukorszint túlságosan alacsony, akkor a beteg kómába eshet, ha túl magas akkor pedig a szervezet ketonoknak nevezett vegyi anyagokat termel, amelyek szervi elégtelenséget okozhatnak.

Charlie most négy éves és képes megbirkózni a cukorbetegségével. Mindennap kapja az inzulint, amit élete végéig kell adagolni.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏