Pécsváradi tömeges tesztelés: Minden második ember megfertőződött a koronavírussal

A tömeges tesztelés egy hónappal ezelőtt indult, eredménye pedig megdöbbentő. Annak ellenére, hogy Pécsváradon folyamatosan oltanak, minden második ember koronavírus-tesztje pozitív lett.

“Van olyan is, aki a két oltás után kapta el a koronavírus-fertőzést, bár most tünetmentes volt, csak a teszt mutatta ki, hogy újra pozitív lett” – mondta el Zádori János, polgármester. A vizsgált emberek ötven százalékánál kimutatható a koronavírus, annak ellenére is, hogy sokuk már a második oltást is megkapta.

“Jelen pillanatban lezárult ez a tesztelési sorozatunk, amelynek végeredménye – ugye korábban jeleztem, hogy egy korábbi szakaszban, egy olyan száz tesztelésig kétharmados pozitivitás volt. Most lezáródott közel kétszáz és átlagosan ötven százalék, tehát minden második ember pozitív lett” – fogalmazott a polgármester.

A két oltás sem biztosíték arra, hogy nem kaphatjuk el a koronavírust, de az rendkívül fontos, hogy a fertőzés nem okoz súlyos szövődményeket, sőt, az esetek többségében tünetmentesen lezajlik. Ugyanakkor volt olyan ember is, aki decemberben egyszer már átesett a betegségen, most pedig újra megfertőződött.

Pécsváradon a járvány miatt zárva tart az iskola, a bölcsöde és ügyelet sem biztosított, ugyanis az egyik dolgozó tesztje is pozitív lett. A polgármester azt is hozzátette, hogy azok, akiket már beoltottak és újrafertőződtek, tünetmentesek, csak a teszt mutatta ki, hogy hordozzák a koronavírust.

Zádori János közösségi oldalán arról beszélt, hogy rengetegen félnek a jövő hét hétfői iskolanyitástól és éppen ezért szervezés alatt áll a diákok és a tanárok ingyenes tesztelése. Amennyiben több lesz a fertőzött, akkor az intézkedéseket újra át kell gondolni. Az ingyenes tesztelés célja, hogy megvédjék a gyerekeket, a tanárokat és persze a szülőket is.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏